Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 24 jun 2020

Even over Ghislaine Maxwell: alles wat je wil weten over de pimp van Jeffrey Epstein

Goed. Als je de documentaire over Jeffrey Epstein op Netflix hebt gezien, blijf je met één vraag achter. Waarom horen we niks over Ghislaine Maxwell? Sterker nog, ze is nooit veroordeeld. En dat terwijl alle ogen wel op de rechterhand van Jeffrey Epstein zijn gericht.

Wat blijkt? Ghislaine bleek onvindbaar. Tot nu. Wij praten je bij.

Filthy Rich op Netflix

First things first. Als je niet weet waar we het over hebben en wie Ghislaine Maxwell is, is het tijd om de Netflix-documentaire Filthy Rich te kijken. Dan zul je zien dat Ghislaine Maxwell de rechterhand van Jeffrey Epsein was. Epstein is in augustus 2019 overleden in zijn cel, terwijl het proces tegen hem nog bezig was.

En hoewel Ghislaine Maxwell degene was die verschillende (minderjarige) slachtoffers voor Jeffrey benaderde, intimideerde én aanspoorde tot seksuele handelingen met Jeffrey, is ze nooit gearresteerd.

Onvindbaar

En dat heeft alles te maken met het feit dat ze onvindbaar is. Verdwenen. Kwijt. Amerikaanse autoriteiten hebben haar natuurlijk (en gelukkig) al lange tijd in het vizier, maar ze is ook al jaren onvindbaar. In 2016 verkocht ze haar stadsvilla in New York en in 2017 bleek Ghislaine in Londen te wonen (zonder een vaste verblijfplaats te hebben).

Toch gaan de geruchten dat Ghislaine Maxwell zich nu in Frankrijk bevindt. En grote kans dat ze die plek met grote zorg heeft uitgezocht. Ze is namelijk in Frankrijk geboren. Nu is dat niet zo bijzonder, maar iemand die in Frankrijk is geboren en die wordt gearresteerd, kan niet worden uitgeleverd. Aha.

Nog niet opgepakt

Nu is ze nog niet opgepakt, maar mocht dat wél gebeuren, dan is de kans groot dat ze in Frankrijk wordt berecht en daar eventueel ook vast komt te zitten. In de meantime heeft de Britse krant The Sun een beloning van 10.000 pond uitgeloofd voor dé gouden tip. Ze willen heel graag in contact komen met Ghislaine Maxwell en een artikel maken.

Ghislaine heeft – ondanks alle beschuldigingen – altijd ontkent niks te maken te hebben met de misbruikzaak. Toch heeft de Amerikaanse procureur aangegeven dat, ondanks de dood van Jeffrey Epstein, de misbruikzaak door zal gaan én er wordt gekeken naar alle betrokken personen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even over Ghislaine Maxwell: alles wat je wil weten over de pimp van Jeffrey Epstein
Sluiten