Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 5 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Ghosting – dit zijn 5 redenen waarom iemand je negeert

In het digitale tijdperk waarin we nu leven, is het hartstikke normaal geworden om 24/7 online te zijn. Antwoord je niet gelijk op een Whatsapp? Dan krijg je al snel een appje met de vraag waar je reactie blijft.

Ghosting

Bovenstaande situatie heb je vast weleens meegemaakt. Vervelend, maar aan de andere kant kan het ook gebeuren dat iemand ineens nóóit meer op je appjes reageert. En dat is behoorlijk irritant. Waarom doet zo iemand het eigenlijk? Dit zijn vijf redenen.

Lees ook: Is het oké om iemands berichtjes te negeren? In deze 5 gevallen wel.

1. Het ligt niet aan jou

Hoe het er ook voor staat: weet dat het niet jouw fout is als iemand je negeert. We kunnen dan ook wel stellen dat het meer zegt over de persoon die jou negeert.

It means the friend either does not have the energy, emotional readiness, time, or ability to confront the person they are ghosting,aldus psychotherapeut Kimberly Schaffer.

2. Ze houden niet van confrontatie

Iemand kan je bewust, maar ook juist onbewust ghosten. Wanneer het een bewuste ghoster is, zal diegene niet zo snel de confrontatie met je aangaan en dus uitleg geven waarom hij of zij het doet.

De realiteit is simpelweg dat de meeste mensen passief-agressief zijn in hun communicatie en daarom niet snel de waaromvraag zullen beantwoorden. Misschien kom je er wel nooit achter waarom je vriend(in) je negeert, maar als je zijn of haar communicatiestijl – of eigenlijk het gebrek daaraan – begrijpt, voelt het wellicht sneller als een afsluiting voor je.

3. Ze hebben het simpelweg te druk

De voornaamste – maar ook meest cliché – reden dat iemand niet reageert op je appje, is dat de ander het simpelweg te druk heeft. “The person who is the ghoster may be overwhelmed in their own life,” aldus Kimberly.

Als iemand je bewust negeert met de reden dat hij of zij het oprecht te druk heeft, is er niet zoveel aan de hand met jullie vriendschap. Wel is het natuurlijk vervelend als het vaker dan één keer gebeurt. In dit geval is het helemaal oké om de vriend(in) te appen om te vragen hoe het met diegene gaat.

4. De ander heeft geen zin om tijd aan je te besteden

Wanneer iemand je bewust negeert en niet eens per se met de reden dat hij of zij het te druk heeft, is er wel iets mis tussen jullie. Dat is kut, maar er is niet zo veel aan te doen. Het enige wat je op zo’n moment kan doen, is het accepteren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wanneer je het accepteert, houd je wel meer tijd over om tijd door te brengen met vrienden die je wél leuk vinden.

5. De ander durft niet om hulp te vragen

Vergeet nooit dat iedereen anders is. Waar jij iemand op de hoogte stelt als je niet zo lekker in je vel zit, kan een vriend(in) zich juist goed afzonderen en het met niemand delen.

Twijfel je of het wel goed gaat met de ander? Stuur dan gewoon nog een berichtje. Let er hierbij wel goed op dat je niet aanvallend overkomt of heel erg laat merken dat je het niet oké vindt dat hij of zij nog niet op je heeft gereageerd.

Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ghosting – dit zijn 5 redenen waarom iemand je negeert
Sluiten