Gigi Hadid snoert body shamers de mond met Tweets over haar schildklieraandoening

Het blijft iets waar mensen maar moeilijk mee kunnen stoppen: het bodyshamen van modellen. Gigi Hadid besloot het heft in eigen handen te nemen en voor eens en altijd haar body shamers de mond te snoeren.

Schildklieraandoening

Veel mensen was het opgevallen dat Gigi de afgelopen tijd een stuk dunner is dan dat ze aan het begin van haar carrière was. Nu vertelt het topmodel dat ze destijds nog niet wist dat ze lijdt aan de ziekte van Hashimoto, een schildklieraandoening. Door de aandoening hield ze destijds water vast. Dankzij goede medicatie heeft ze daar tegenwoordig geen last meer van, waardoor ze dus een stuk slanker is dan voorheen.

Thank you, my dear friend, @itsjeremyscott for having me open and close your otherworldly show last night ! Best way to kick off Fashion Month, a trip to space ! ☺️?? so fun x

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid) on

Behandeling

In een serie Tweets legt Gigi uit dat ze inmiddels goed behandeld wordt om de symptomen van de ziekte de kop te drukken. Zelf ziet het topmodel ook dat ze flink wat gewicht heeft verloren, maar ze voelt zich gezond. En dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Tweets

Bekijk de Tweets waarin Gigi haar aandoening toelicht:

Support

Nadat Gigi de Tweets had verstuurd, volgde een stroom aan steunbetuigingen van mede-celebs. Uiteraard kon Twitterkoningin Chrissy Teigen niet ontbreken, die op een manier reageerde zoals alleen Chrissy dat kan:

elle

Reageer op artikel:
Gigi Hadid snoert body shamers de mond met Tweets over haar schildklieraandoening
Sluiten