Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 14 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Goed eten, knusse sfeer: Bar Kartel bewijst dat ‘gewoon goed’ in Amsterdam eigenlijk heel ongewoon is

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Bij de bestaande, maar ook bij de nieuwe aanwinsten gaan we langs. Deze week gingen we langs bij Kartel, aan de Amsterdamse Overtoom.

Wie weleens bij De Ebeling op de Overtoom te vinden is, kent Bar Kartel vast al. Het is de ideale plek om in een knusse ambiance een gezellig drankje te doen. Maar na ons bezoek blijkt dat wij deze zaak  onderschatte, want je kunt er naast gezellig drinken, ook bijzonder lekker eten.

Bar Kartel: goed eten, knusse sfeer

Wie nog op zoek is naar een go to adresje in Amsterdam, hoeft niet verder te zoeken. Bij Bar Kartel ben je aan het juiste adres voor vrijwel iedere gelegenheid.

Onze mooie hoofdstad telt talloze restaurants. De een met een nog ingewikkelder concept dan de ander. In een overvloed aan shared dining, fusion keukens en minimalistische interieurs snakken we soms naar een restaurant dat ‘gewoon goed’ is. Niet door de ingewikkelde styling of innovatieve gerechten, maar gewoon omdat het er gezellig is en het eten consistent lekker. Dat is anno 2024 helemaal niet zo gewoon meer. Gelukkig is daar Bar Kartel, want dat is zo’n zaak.

Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel
Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel

Het eten: een verfijnde versie van jouw lievelingsgerecht

De kracht van het menu van Bar Kartel zit ‘m in de veelzijdigheid. Het is niet één keuken die de basis vormt voor de gerechten. Van een klassieke steak tartare tot tonijncarpaccio met kimchimayonaise: het is een snelle greep uit de voorgerechten.

Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel

De hoofdgerechten zijn net zo allesomvattend. Zo staat ook Japans-bereide kabeljauw of kip in Franse dragonsaus op de kaart bij Kartel, maar ook zijn ze niet bang om de traditionele Franse kikkerbillen een Thais tintje te geven, of de Nederlandse en Vlaamse mosselen uit de Noordzee onder te dompelen in kokos saus.

Het zijn de lekkerdere versies van de favoriete gerechten. Voor de vleeseters is er een bourgondische bavette, voor de visliefhebbers een kabeljauw met miso en de ravioli met zongedroogde tomaat is voor iedereen een goed idee. Wij gingen voor een gevarieerd menu en geen enkel gerecht stelde teleur.

Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel
Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel

De sfeer: een knusse ruimte om lang te blijven hangen

Voor de ‘local mood’ komt de Nederlandse gezelligheid om de hoek kijken – niet voor niets bestaat dat woord alleen in onze taal. Dineren draait om smaken en kwaliteit, maar net zo belangrijk is de connectie, de vibe, de verhalen en het gelach aan tafel, gelooft team Kartel. En dat is te merken. Geen chagrijnig gezicht of neerslachtig personeelslid te bekennen. Dat er zo’n fijne sfeer bij Kartel hangt, is grotendeels dankzij hen.

De knusse inrichting does the trick. Je kan kiezen uit verschillende plekjes, hoekjes, nisjes en hangbarretjes. Er is gegarandeerd een plekje voor jouw plannen en gezelschap.

Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel
Bar Kartel NSMBL
Bar Kartel

Conclusie: dit is je nieuwe uitvalsbasis

Dankzij het gezellige personeel, goede eten en vriendelijke prijzen (voorgerechten tussen de €9 en €15,50 en hoofdgerechten tussen €17,50 en €25) is Kartel het go to restaurant dat we nodig hadden in Amsterdam. Een restaurant waar je op kan vertrouwen – en waar ieder gezelschap het fijn gaat hebben.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.