Josca
Josca Food 18 apr 2016

Goed nieuws! Door dit gezonde product toe te voegen aan je eten val je makkelijker af

In een serie samengevoegde onderzoeken, die werd gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition, kwam naar voren dat een onderzochte groep mensen een halve kilo afviel in zes weken, alleen door 115 gram erwten, bonen, kikkererwten of linzen toe te voegen aan hun dagelijkse dieet. Verder veranderden ze niks bewust aan hun normale eetpatroon. Een halve kilo klinkt misschien niet als heel veel, maar het gewicht blééf er af, terwijl dit normaal weer zou toenemen als de verandering ongedaan wordt gemaakt.

De vezels die zich bevinden in kikkererwten, bonen, erwten en andere peulvruchten, helpen als je wil afvallen. Deze vezels bevatten geen calorieën (peulvruchten zelf natuurlijk wel een kleine hoeveelheid) en helpen niet alleen om de spijsvertering te reguleren, maar ook je bloedsuiker. Vezels doen er lang over om je maag te verlaten, wat betekent dat je sneller vol zit en je door de dag heen minder honger hebt. Peulvruchten en andere groenten waarin deze vezels zitten, bevatten ook proteïnen, ijzer, kalium en calcium, wat wil zeggen dat het nog meer voordelen heeft dan alleen helpen met afvallen.

Inspiratie nodig voor een recept met peulvruchten? Probeer eens deze supergezonde en makkelijke salade van witte bonen, erwtjes en munt:

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Door dit gezonde product toe te voegen aan je eten val je makkelijker af
Sluiten