Vivian
Vivian Love & Life 25 sep 2017

Goed nieuws! Van chocolade word je blijkbaar slimmer

Maar een leven zonder chocolade, dat kunnen we ons niet voorstellen. Daarom nemen we gerust eens in de zoveel tijd (oké, vrij vaak) een stukje chocoladetaart, een chocolademuffin of een oude vertrouwde chocoladereep. Eens in de zoveel tijd mag je namelijk best even zondigen, toch?

Maar als we een nieuw onderzoek mogen geloven, hoeven we ons niet meer schuldig te voelen over onze chocoladeverslaving. Chocolade zou je namelijk beter laten nadenken. Dat is nog eens goed nieuws!

Volgens dit onderzoek, dat geplaatst is in het wetenschappelijk tijdschrift Appetite, wordt een inname van chocolade gelinkt aan een hogere hersenfunctionaliteit. De wetenschappers onderzochten hiervoor 968 zelfstandig-wonende personen van 23 tot 98 jaar. Aan de hand van 20 individuele testen onderzochten zij de hersenfunctionaliteit van de participanten.

De personen die meerdere keren per week chocolade aten, scoorden algeheel beter en hadden hogere scores op onder andere visueel geheugen, ruimtelijk inzicht, kortetermijngeheugen en abstract redeneren.

Deze resultaten worden ondersteund door eerder onderzoek naar het effect van chocolade op de cognitieve vaardigheden. Hieruit bleek dat de personen die een drankje met 994 milligram cacao hadden gedronken visuele informatie sneller verwerkten dan participanten die een drankje met 520 milligram cacao hadden gehad.

Dat goede nieuws moet gevierd worden. Met een chocoladetaartje, misschien? Don’t mind if we do.

Hoewel dit al een prima excuus is om een chocoladereep weg te werken, heeft chocolade nóg meer voordelen. Zo zou het je af kunnen helpen van die vervelende hoestbuien:

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Goed nieuws! Van chocolade word je blijkbaar slimmer
Sluiten