Tess van der Hoop
Tess van der Hoop Video 29 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe je goed om kunt gaan met jaloezie

Jaloers zijn we allemaal weleens. De mate waarin en de reden waarom we jaloers worden, verschilt bij iedereen. De een wordt jaloers omdat haar partner naar iemand anders keek op straat. De ander wordt jaloers als haar partner met iemand anders flirt. Jaloers zijn vinden we snel een negatieve eigenschap, maar als onze partner helemaal niet jaloers is, vinden we dat toch jammer. 

Jaloers zijn is geen fijn gevoel en als het bij ons opkomt, willen we er zo snel mogelijk weer vanaf. Hoe je dat kunt doen? Dat lees je natuurlijk hieronder.

Omgaan met jaloezie

Jaloezie komt in verschillende vormen voor. Je kunt jaloers zijn op de buurvrouw die net een mooiere tuin heeft of op die toffe influencer die dat perfecte leven lijdt (fyi: niets is perfect). Bij dit soort jaloerse gevoelens is het heel belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Kijk naar wat je zelf allemaal wél hebt in plaats van wat je niet hebt. Je zult merken dat je dankbaarder gaat zijn voor het leven dat je lijdt en minder snel jaloers bent op anderen. Stop ook met vergelijken. Dat is het beste remedie tegen jaloers zijn. Wanneer je hiermee stopt, leer je jouw eigen pad te waarderen en kan je ook blij zijn voor anderen in plaats van jaloers zijn.

Het type jaloezie waar we het vandaag over hebben is: jaloers zijn omdat je partner mysterieuze appjes krijgt van een mysterieus iemand. Wat kun je hiertegen doen?

Nou, het is best simpel. Je moet erover praten. Spreek je angsten uit naar je partner. Als je bang bent dat jouw partner interesse in iemand anders heeft, maak dit dan bespreekbaar. Het ergste wat je kunt doen is het overthinken, waardoor je eigen gedachtes altijd een worst case scenario maken die vaak heel ver van de realiteit ligt. Spreek alles uit en zorg dat je communicatie met jouw partner zo open mogelijk is. Zo creëer je vertrouwen, ook als je snel onzeker bent in een relatie.

Ask je Girls

In NSMBL’s nieuwe serie ‘Ask je Girls’ bespreken Tess en Gina wekelijks verschillende onderwerpen waar iedereen dagelijks mee worstelt. Deze week hebben de meiden het over jaloezie. Ze beantwoorden kijkersvragen die voor iedereen herkenbaar zijn en proberen hier advies over te geven.

De aflevering van vorige week gaat over daten en alle ongemakkelijkheden die het met zich meebrengt. Leuk om na de video van deze week te kijken!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe je goed om kunt gaan met jaloezie
Sluiten