Redactie
Redactie Love & Life 29 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

7x goede voornemens voor een nieuw en heel duurzaam jaar

De goede voornemens voor het nieuwe jaar vliegen je om de oren. Misschien ben je er gek op of heb je er juist een hekel aan. Het is echter wel een mooie kans om iets nieuws uit te proberen, beter voor jezelf of misschien wel voor het milieu zorgen. Er zijn een hoop goede voornemens voor een duurzaam nieuw jaar.

Omdat de klimaatcrisis serious business is, delen wij voornemens zodat ook jij je steentje kan bijdragen.

Goede voornemens voor een duurzaam jaar

Australië heeft te maken met de ergste bosbranden ooit, de aarde warmt op en dieren sterven uit. Het gaat niet goed met moeder natuur en wij willen natuurlijk een handje helpen. Je hebt misschien het idee dat je in je eentje niet veel kan doen, maar ieder beetje helpt.

Met deze goede voornemens vormen we duurzame gewoontes en zal het ons gegarandeerd lukken om duurzamer te leven.

1. Veganuary

Januari is de beste maand om jezelf uit te dagen met goede voornemens: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Denk aan Dry January, een maand geen alcohol drinken. Maar als je toch gehecht bent aan dat wijntje, is Veganuary misschien iets voor jou. Dierlijke producten vermijden is één van de beste manieren om het milieu te redden. Dus skip zuivel, eieren, vis en vlees voor een maand en probeer het door te zetten naar de rest van het jaar.

2. Shop tweedehands

Als het mogelijk is, probeer dan tweedehands te shoppen. Dit kan natuurlijk niet met ieder product, maar kleding en meubels zijn heel goed tweedehands te krijgen. Marktplaats, United Wardrobe of je lokale thriftshop in de stad hebben vaak veel in de aanbieding. Nog een voordeel: je hebt unieke stukken.

3. Kweek je eigen eten

Waarom niet gewoon je eigen groente en fruit kweken? Oke, ananas en mango wordt een beetje lastig, maar tomaten of appels kan prima. Goed voornemen, toch? Als je geen tijd hebt kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen kruiden te laten groeien. En geloof ons, er is niks leuker dan je eigen dille en tijm proeven in een gerecht.

4. Recycle kleding

Kleding recyclen sluit aan bij tweedehands kopen, maar het kan ook op een andere manier. Heeft je shirt een gat in de oksel? Gooi het zeker niet weg, want je kan het gewoon maken. Als je zelf geen naald en draad hebt kan je het voor een prikkie naar de klerenmaker brengen. Say yes to that recycled dress.

5. Zeg doei tegen plastic tasjes

In Nederland moet je al betalen voor plastic tasjes, maar bij de groente -en fruitafdeling zijn ze nog wel gratis te vinden. Neem je eigen (canvas) tas mee en doe daar al je boodschappen in. Voor groente en fruit bestaan er ook genoeg alternatieven, zoals papieren of nylon zakjes. Gaat dit je goed af? Voer dit dan door naar ander plastic gebruik wat je af kan schaffen, zoals rietjes of bestek. Dan ben je één en al duurzaam.

6. Voeg eco-friendly producten toe aan je leven

Voor dit voornemen kan je ook moeite doen om eco-friendly producten toe te voegen aan je leven. Denk aan duurzame cosmetica of schoonmaakmiddelen. Er bestaan genoeg alternatieven en we weten zeker dat je met deze producten net zo veel plezier hebt.

Met z’n allen kunnen we een steentje bijdragen aan een beter milieu. Of je nou één van deze goede voornemens kiest of allemaal, je bent lekker bezig en wie weet motiveer je anderen er ook mee.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7x goede voornemens voor een nieuw en heel duurzaam jaar
Sluiten