Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 3 jan 2020

NSMBL Goede voornemens challenge: week 1 | Geld besparen

Welkom in 2020: het begin van een nieuw decennium maar vooral het begin van een nieuw jaar. Of het afgelopen jaar nou goed of slecht was, komend jaar moet beter worden en daarom bedenken we massaal een shitload aan goede voornemens.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben nog weleens moeite om ons aan die voornemens te houden.

Goede voornemens

Je hebt voor het einde van het jaar vast al een aantal goede voornemens op een rijtje gezet. Welke doelen wil je in 2020 behalen? Wil je eindelijk stoppen met roken, meer sporten of geld besparen? Het nieuwe jaar is een goed moment om eindelijk eens de versie te worden van jezelf die je écht wil zijn. Om ervoor te zorgen dat het dit jaar gaat lukken, gaan wij met de NSMBL redactie een challenge aan. Dát is pas een stok achter de deur.

Geld besparen

We dromen er allemaal van om veel geld op onze bankrekening te hebben en rijk te zijn. Soms is het alleen lastig om geld te besparen en het apart te zetten. Door kleine dingetjes in je dagelijkse leven aan te passen kan het je tóch lukken om wat extra centen op je bankrekening te hebben. In deze challenge ga ik, Zita (redacteur bij NSMBL) proberen 2020 in te gaan zonder onnodig kleine uitgaven te doen.

Hoe vaak haal jij tijdens je lunch even een extra broodje of haal je nog snel een koffietje op het station? Als je deze kleine uitgaven bij elkaar optelt kom je op een bedrag waar je misschien wel van schrikt. Daarom is mijn goede voornemen om een maand geen kleine uitgaven meer te doen en een alternatief voor deze dingen te vinden.

Op ieder moment dat ik normaal gesproken van plan ben om iets te eten of drinken te halen, zet ik het geld wat ik hieraan uit wilde geven apart. Zo bouw ik een klein spaarpotje op en zie ik aan het einde van de maand hoeveel ik heb bespaard.

Kleine uitgaven

Er zijn een hoop manieren om geld te besparen door kleine uitgaven (die vaak niet eens nodig zijn) niet te doen. Door bijvoorbeeld altijd je eigen lunch mee naar werk of school te nemen hoef je tijdens je pauze niet onnodig geld uit te geven in de kantine of supermarkt.

Het is heel fijn om in de trein wakker te worden met een koffie to-go, maar die kost al gauw rond de twee euro. Investeer daarom in een koffiezetapparaat thuis, koop je eigen beker en je bespaart weer een hoop geld.

Hoe pak ik dit aan

Een goede aanpak is belangrijk bij een goed voornemen, want een goed begin van 2020 is het halve werk. In de ochtend haal ik vaak een koffie to-go bij de Kiosk, maar deze zijn helaas niet heel goedkoop. Als ik deze koffie vervang door een koffie die ik thuis al drink bespaar ik al een hoop geld.

Als het gaat om kleine uitgaven tijdens de lunch is het voor mij vaak lastig omdat anderen ook iets lekkers halen. Hierdoor ben ik sneller geneigd om ook geld uit te geven en mijn eigen lunch soms niet eens op te eten. Dit is zonde van het geld én mijn lunch.

Het gebeurt ook vaak dat ik bang ben niet genoeg te hebben aan mijn eigen lunch. In dit geval is het dus verstandig om een lekkere lunch mee te nemen waar ik zeker genoeg aan heb voor de rest van de middag. Zo hoef ik niet onnodig geld uit de geven aan eten, bespaar ik dus geld en inspireer ik anderen ook om hun eigen lunch mee te nemen.

Dit is de aftrap van deze challenge . Iedere week geef ik een update over hoe het mij die week afging, vertel ik wat mijn ups en downs waren en natuurlijk hoeveel geld ik heb bespaard.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Goede voornemens challenge: week 1 | Geld besparen
Sluiten