Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 24 jan 2020

NSMBL Goede voornemens challenge: week 4 | Geld besparen

Welkom in 2020: het begin van een nieuw decennium maar vooral het begin van een nieuw jaar. Of het afgelopen jaar nou goed of slecht was, komend jaar moet beter worden en daarom bedenken we massaal een shitload aan goede voornemens.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben nog weleens moeite om ons aan die voornemens te houden.

Goede voornemens

Je hebt voor het einde van het jaar vast al een aantal goede voornemens op een rijtje gezet. Welke doelen wil je in 2020 behalen? Wil je eindelijk stoppen met roken, meer sporten of geld besparen? Het nieuwe jaar is een goed moment om eindelijk eens de versie te worden van jezelf die je écht wil zijn. Om ervoor te zorgen dat het dit jaar gaat lukken, gaan wij met de NSMBL redactie een challenge aan. Dát is pas een stok achter de deur.

Geld besparen

We dromen er allemaal van om veel geld op onze bankrekening te hebben en rijk te zijn. Soms is het alleen lastig om geld te besparen en het apart te zetten. Door kleine dingetjes in je dagelijkse leven aan te passen kan het je tóch lukken om wat extra centen op je bankrekening te hebben. In deze challenge ga ik, Zita (redacteur bij NSMBL) proberen 2020 in te gaan zonder onnodig kleine uitgaven te doen.

Hoe vaak haal jij tijdens je lunch even een extra broodje of haal je nog snel een koffietje op het station? Als je deze kleine uitgaven bij elkaar optelt kom je op een bedrag waar je misschien wel van schrikt. Daarom is mijn goede voornemen om een maand geen kleine uitgaven meer te doen en een alternatief voor deze dingen te vinden.

Op ieder moment dat ik normaal gesproken van plan ben om iets te eten of drinken te halen, zet ik het geld wat ik hieraan uit wilde geven apart. Zo bouw ik een klein spaarpotje op en zie ik aan het einde van de maand hoeveel ik heb bespaard.

De afgelopen week

De laatste week van januari is van start gegaan en dat ging erg soepel. In tegenstelling tot vorige week had ik weer meer motivatie om geld te besparen. Chill, want zo kan ik het goede voornemen ook doorzetten naar de rest van 2020. Het enige wat tegenzat deze week was dat ik weer niks mocht kopen. Op zich wilde ik niet per se iets te kopen, maar het idee dat je iets niet mag maakt het interessanter om het wél te doen.

Doordat ik weer geen kleine uitgaven heb gedaan heb ik weer rond de €20 bespaard, chill. Daarnaast merkte ik wel dat ik nogal bored werd van steeds dezelfde lunches mee te nemen. Hier is natuurlijk een oplossing voor, namelijk een andere lunch meenemen. Het is alleen makkelijker om die variërende lunch gewoon lekker in de kantine te kopen, maar ja, dat mag niet.

Wat heb ik gedaan?

Wederom heb ik opgeschreven wat ik heb bespaard en dat was dus behoorlijk wat. Deze week heb ik niet opgeschreven wat ik allemaal nodig had aan boodschappen. Niet zo handig, want zo wist ik ook niet wat ik zou gaan lunchen. Uit automatisme kocht ik in de supermarkt de ingrediënten voor een salade die ik normaal gesproken maak. Eigenlijk had ik in gedachten om een lekkere wrap te maken, maar hiervoor had ik de ingrediënten niet opgeschreven. Dit plan viel dus in duigen, sad.

Hoe voel ik mij mentaal?

Fysiek voel ik mij deze week uitstekend, maar op mentaal gebied iets minder. Juist omdat het de laatste week van januari is, is het even doorzetten. Het is natuurlijk de bedoeling dat ik dit goede voornemen zo lang mogelijk voortzet, maar ik merk dat ik vaak erg beperkt ben. Zo kan ik bijvoorbeeld niet op de valreep iets kopen als ik niks bij me heb, maar uithongeren is ook geen optie.

Toch is het bespaarde geld mijn drijfveer om nog door te gaan met dit goede voornemen. Van het geld kan ik zo veel leuke dingen kopen, of juist opsparen tot een mooi bedrag. Ondanks dat het af en toe zwaar was, ben ik me wel veel bewuster aan wat voor onzin in mijn geld soms uitgeef. In de meeste gevallen was het namelijk echt niet nodig. Ik weet zeker dat ik dit mee kan nemen naar de rest van 2020. Let’s do this.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL Goede voornemens challenge: week 4 | Geld besparen
Sluiten