Redactie
Redactie Love & Life 29 dec 2020

Met deze goede voornemens wordt jullie relatie in 2021 sterker dan ooit

Alle singles onder ons maken volop goede voornemens voor het date-leven, maar voor iedereen met een (monogame) relatie zijn er ook genoeg voornemens te maken. Met deze tips wordt je relatie in 2021 sterker en leuker dan ooit, haal er een lesje maar uit.

Of jullie nu meer willen experimenteren in bed of vaker een romantisch avondje willen inplannen. Kom samen met je partner en set some goals.

Goede voornemens voor je relatie

We zien constant hashtags als #relationshipgoals voorbij komen, maar deze zijn soms zó cheesy dat je hier geen voorbeeld aan wilt nemen. Kijk in plaats daarvan naar jullie eigen standaarden en maak vanuit daar goede voornemens. Willen jullie bijvoorbeeld vaker op stap of diepere gesprekken met elkaar voeren? Zet het samen op een rijtje en kijk waar jullie aan kunnen werken in 2021.

Onthoud wel dat ieder koppel anders is en niet ieder goed voornemen werkt voor elk koppel. Toch zijn hier wat ideeën waar je samen met je partner aan kan werken.

1. Geef voorrang aan date-night

Als je in een relatie zit betekent dit niet gelijk dat je geen date-nights meer kan hebben. Sterker nog, een date-night houden met je partner versterkt jullie relatie alleen maar (Yay). Plan één keer per week een avond in met je partner om lekker te daten. Het lijkt misschien een onmogelijke taak omdat jullie allebei MEGA druk zijn, maar als je iedere week op tijd wat afspreekt moet het helemaal goed komen. Het is belangrijk om te laten zien dat je om elkaar geeft, date-night it is.

2. Maak een langetermijnplan

Of het nu gaat om jullie vakantie plannen, een hond kopen of de inrichting wanneer jullie een mooi koophuis hebben, plannen maken voor de toekomst is heel belangrijk (en leuk). Bedenk een doel en werk er samen aan om dit te doel te behalen. Het is niet alleen super leuk, je laat ook aan elkaar zien dat je dingen voor elkaar over hebt. Waarschuw je partner alleen wel even als je die hond koopt.

3. Schaf een slechte gewoonte af

Hebben jullie ook de nachtelijke routine waarbij jij door je Instagram-feed scrolt en je partner Breaking Bad aan het afkijken is? Yupbetrapt. Kies samen een slechte gewoonte die jullie afschaffen en werk aan een nieuwe routine. Iedereen heeft slechte gewoonten, maar die zijn er juist om af te leren, toch? Om het nog leuker te maken kies je de slechte gewoonte van de ander, want misschien ervaart jouw partner die gewoonte juist als een hele goede. Leuk voornemen voor 2021, toch?

4. Wees dankbaar naar elkaar

Hoe leuk is het om een compliment te krijgen van een ander? Het kan echt je dag maken als iemand zegt dat je een leuke outfit aanhebt of dat je super lief bent. Probeer daarom elke dag tegen je partner te zeggen wat je waardeert aan diegene. “Passionate partners in long-term relationships have the skill of overlooking what they don’t like about their partners and hyper-focusing on what they cherish,” zegt Samantha Burns, relatie- en datingtherapeute.

Degenen die elke dag vertellen wat ze waarderen aan hun partner hebben over het algemeen een positievere kijk op hun relatie. Hierdoor voelen ze zich veiliger om zorgen uit te spreken, strooi die complimenten maar rond vanaf dit jaar.

5. Zet een seks-doel op

Was jouw grote fantasie altijd al om bondage te proberen of wil je gewoon vaker seks? Stel een seks-doel op met je partner en zet stappen richting dit doel. “Setting sex-related goals for yourself is a great way to step outside your sexual comfort zone,” zegt  Zhana Vrangalova, PhD, LELO sexpert en NYU professor van Human Sexuality. Als je nooit eerder je seksuele fantasieën hebt gedeeld met je partner is het nu de hoogste tijd om dit wel te doen. It’s sexy time. 

Welke goede voornemen of doel je ook kiest, 2020 is het beste jaar om deze te voltooien met je partner.

Reageer op artikel:
Met deze goede voornemens wordt jullie relatie in 2021 sterker dan ooit
Sluiten