Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 18 dec 2017

12 spotgoedkope date-ideeën voor in de wintermaanden

De zomer is leuk, de zomer is fijn. In de zomer kun je lekker picknicken in het park of een dagje naar het strand. In de zomer is daten tien keer leuker dan in de winter, toch? Nou, da’s niet helemaal waar. In de winter kun je fantastische dates plannen, die ook nog eens spotgoedkoop zijn. Zoals deze twaalf date-ideeën.

Maak je eigen warme chocolademelk en slagroom

Natuurlijk is een mok voorverpakte chocolademelk opwarmen heerlijk, maar hoe gezellig is het om je eigen warme chocolademelk te maken wanneer het vriest buiten? Voeg nog wat (vers geklopte) slagroom toe en klaar is je heerlijke, zelfgemaakte brouwsel.

Neem een kookles

Door samen een kookles te volgen leer je elkaar kennen én heb je (als het goed is) een heerlijke maaltijd om daarna lekker samen op te eten.

Maak je eigen chocoladefondue

Waarom zou je een godsvermogen uitgeven aan een dessert in een restaurant, als je ook gewoon zelf chocolade kunt opwarmen in een pan? Het is minstens zo gezellig en je hebt een goede reden om die leukerd na het eten mee naar huis te nemen.

Organiseer een spelletjesavond

Deze is perfect voor een dubbeldate. Veeg die laag stof van dat bord ‘Mens Erger Je Niet’ af, pluk nog een stelletje ergens vandaan en ga onder het genot van (die zelfgemaakte) warme chocolademelk de strijd aan.

Ga schaatsen op een kunstbaan

Laten we eerlijk zijn, de winter in Nederland kan nog weleens op zich laten wachten. Daarom zijn er gelukkig genoeg kunstbanen om aan onze schaatsbehoefte te voldoen. Super gezellig en je hebt direct een reden om je stevig aan hem of haar vast te klampen.

Ga op een Groupon-date

Op Groupon of Vakantieveilingen staan vaak leuke activiteiten die je normaal misschien niet zo snel zult doen. Ga bijvoorbeeld eens met een kortingsbon naar het circus of naar een comedyshow. Kost een prikkie en je hebt misschien wel de date van je leven.

Doe alsof de stroom is uitgevallen

Klinkt kinderachtig, is het ook, maar wedden dat je het hartstikke leuk vindt? Doe alle lichten thuis uit, kaarsjes aan, open een fles wijn en haal een bordspel tevoorschijn. Honderd procent garantie op een romantische avond.

Maak een winterwandeling

Als het heeft gesneeuwd ziet de stad of de natuur er compleet anders uit. Trek daarom je sneeuwschoenen aan en maak een lange wandeling door de verse sneeuw. Als kers op de taart beland je in een schattig cafeetje waar je samen de rest van de dag glühwein drinkt. Als dit geen gezellige dag wordt, heb je toch echt de verkeerde te pakken.

Ga naar de dierentuin

Wat hierboven staat geldt eigenlijk ook voor de dierentuin. Iedereen is weleens met 23 graden in Artis geweest. Als het sneeuwt ziet een dierentuin er toch een stuk anders uit, perfect voor een romantische date.

Maak een sneeuwpop

Ja, dat spreekt eigenlijk voor zich. Kleed je lekker warm aan en maak samen een sneeuwpop. Het is een leuke manier om elkaar te leren kennen en je koude handen zijn een perfecte reden om na afloop een warme kop chocolademelk weg te werken.

Doe mee aan een pubquiz

Test de algemene kennis van je date door mee te doen aan een pubquiz in een café. Het is giga gezellig en je leert er ook nog eens wat van. Win win!

Ga binnen picknicken

Is de winter nou echt niet jouw ding en blijf je het liefst drie maanden lang binnen zitten? Organiseer dan gewoon een indoor picknick. Waarom niet? Wat je buiten kan eten, kun je binnen ook eten. Gooi een kleed op de vloer, zet er een picknickmand op en klaar is kees.

Thought Catalog

Reageer op artikel:
12 spotgoedkope date-ideeën voor in de wintermaanden
Sluiten