admin
admin Love & Life 9 mei 2018

6 Europese reisbestemmingen waar je voor een prikkie kunt genieten

De vakantieperiode is voor de meesten onder ons het hoogtepunt van het jaar. Na lang wachten kun je eindelijk je vakantiedagen opnemen en even alles achter je laten. Dat een vakantie in Europa niet duur hoeft te zijn, laten ons broertje Manners je graag zien. Door je vakantie slim te plannen kun je zelfs extra veel besparen, terwijl je net zo goed geniet van een welverdiende break.

Je kan het zo duur maken als je wil, veel leuker wordt het als we je laten zien hoe je met een beperkt budget een absolute topvakantie kunt organiseren binnen Europa. Een bezoek aan Berlijn of Boedapest is op die manier goedkoper dan je denkt.

Boedapest, Hongarije

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een van de meest charmante steden van Europa. De stad is een ideale locatie als je met een beperkt budget op reis wil gaan. Hongarije is niet alleen goedkoop in vergelijking met de meeste Europese vakantielanden, het heeft ook enorm veel te bieden. Breng de dag door aan de rand van een van de vele zwembaden, bewonder de Donau en laat je meeslepen in de geschiedenis van de stad. Als je het een beetje goed aanpakt, ben je hooguit vijftien euro per dag kwijt aan eten en drinken!

goedkope reisbestemmingen europa

Berlijn, Duitsland

Berlijn is om een veelvoud aan redenen interessant als vakantiebestemming of als citytrip. De stad is goed bereikbaar en staat bol van de culturele activiteiten. Uiteraard is de stad onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Duitsland. Ben je minder gefocust op het verleden, dan biedt de stad volop mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen en je horizon te verbreden. Ben je een beetje open-minded, bezoek dan een van de vele ateliers, winkeltjes, cafétjes en restaurants in het beroemde Hackesche Höfe en vergeet vooral niet om de street art te bewonderen die je overal in de stad ziet.

goedkope reisbestemmingen europa

Krakau, Polen

Polen is wellicht niet het eerste land waar je aan denkt als je jouw volgende vakantie gaat plannen. Juist daarom is het ideaal. Polen is nog relatief onbekend als vakantieland en daarom juist extra goedkoop. Je ontdekt het echte Polen in steden als Krakau. Verwonder je over de indrukwekkende architectuur, de historische gebouwen en het betaalbare nachtleven. De oude binnenstad bezit meer cafés en bars dan je kunt voorstellen en het eten is er mega goedkoop. Vergeet niet om het beroemde Wawel Kasteel te bezoeken. Het stamt uit de elfde eeuw en is een bezoek meer dan waard.

goedkope reisbestemmingen europa

Praag, Tsjechische Republiek

Volgens Euromonitor International is de hoofdstad van de Tsjechische Republiek een van de meest bezochte bestemmingen van Europa. Het Oude Stadsplein en het Wenceslasplein zijn een must voor elke bezoeker. Als je op zoek bent naar betaalbaar eten en drinken (inclusief bier), kun je buiten het historische centrum van Praag in verschillende wijken, zoals Zizkov, terecht.

goedkope reisbestemmingen europa

Lissabon, Portugal

Een beetje vakantieganger heeft minstens een maal in zijn of haar leven Lissabon bezocht. De relaxte sfeer, de creatieve geesten en de verbluffende architectuur zijn allemaal elementen die de stad uniek maken. De Portugese gerechten bestaan voor een groot gedeelte uit vis, maar ook vleesgerechten zijn heerlijk en bijzonder betaalbaar. Ga je in de zomer Portugal bezoeken, dan ga je een topvakantie tegemoet. Veel festivals in de zomer zijn goed betaalbaar met veel gratis activiteiten.

goedkope reisbestemmingen europa

Palermo, Sicilië

Italië is meer dan alleen Rome. Met name Sicilië is een zeer geliefde vakantiebestemming. Reis je met een beperkt budget, oriënteer je dan op de vele agriturismo’s die het land rijk is. Dat is overnachten in een natuurlijke omgeving waarbij je het zo goedkoop of zo duur kunt maken als je zelf wil. Je kunt geweldige dagtrips maken, bijvoorbeeld naar Palermo, of gewoon genieten van de natuurlijke schoonheid, de vele wijngaarden en het overheerlijke eten. Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld, bezoek dan de vele lokale markten en geniet van authentiek Siciliaans eten voor een belachelijk lage prijs.

goedkope reisbestemmingen europa
Blijf je toch liever thuis deze zomer? Met deze tips maak je er in Nederland een fantastische zomer van.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

manners

Reageer op artikel:
6 Europese reisbestemmingen waar je voor een prikkie kunt genieten
Sluiten