Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 10 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Is wonen in een all-inclusive resort wonen goedkoper dan leven in Nederland?

Met de stijgende prijzen (van letterlijk alles) en het grauwe weer, is leven in Nederland helemaal niet zo fabulous. We dromen ervan om iedere dag met een cocktail op het strand te liggen. En vragen ons daarom serieus af: is het financieel voordeliger om in een all-inclusive te wonen?

We zoeken het voor je uit. Dat doen we aan de hand van verschillende cijfers. We nemen gemiddelden die voortkomen uit onderzoeken en vragen om ons heen wat de maandelijkse uitgaven voor eten buiten de deur, entertainment, boodschappen en sporten zijn.

Al die cijfers bij elkaar opgeteld zorgen voor een totaalbedrag. Met dat bedrag kijken we of het volgende maand (maart 2024) goedkoper is om op een all-inclusive resort te wonen. Daar gaan we!

Wat kost het om een leven te leiden in Nederland?

Omdat het gezelliger is om samen te emigreren naar een all-inclusive oord, pakken de kosten voor huishoudens van twee personen. Zo kan jij samen met je partner of met je huisgenoot naar de zon vertrekken.

Vaste lasten per persoon voor 2 personen
Hypotheek of huur
(naar cijfers van ING Bank)
€1550
Boodschappen €325 €650
Gas, Water, Licht + gemeentelijke heffingen €187,50
Eten en drinken buiten de deur €300 €600
Internet en tv €65
Sportschool €60 €120
Uitjes €100 €200
Totaal €3372,50

Goed. Voor twee personen kost het dus €3372,50 om een maand in Nederland te leven. Laten we eens kijken of we voor dat bedrag een fijn resort kunnen boeken voor de hele maand maart.

Wat kost een maandje all-inclusive?

Als we een kijkje nemen op Sunweb, dan vliegen de aanbiedingen ons om de oren. Vanaf €1200 per persoon zit jij al een maand op plekken als Antalya, Fuerteventura en Benidorm.

Wat dacht je van VIK Gran Hotel aan de Costa del Sol? Of een maandje in de Algarve voor €1681 per persoon? Dat is toch twintig euro goedkoper dan je normale leven. A win is a win. 

Dus, is het goedkoper om te wonen in een all-inclusive resort? In maart wel. Toch een lekkere maand om de saaie wintermaanden te overbruggen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.