Altijd 484859 tabbladen open? Met dít trucje op Google Chrome kun je ze groeperen

Let’s be honest: ben jij team honderd tabbladen open of team georganiseerde browser? Voor iedereen binnen de eerste categorie, hebben we goed nieuws. Want hoewel je met gemak alles zelf terug weet te vinden, ziet het er toch altijd slordig uit én lijdt je brein eronder. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en met dít trucje op Google Chrome wordt dat heel makkelijk.

Je kunt je tabbladen namelijk makkelijk groeperen. Zin om je browser te Marie-Kondoën? Let’s go.

Tabbladen organiseren op Google Chrome

Alle tabbladen hoarders out there: heel wat tabbladen open hebben staan is natuurlijk ideaal. Je wil die waardevolle informatie niet kwijtraken. Van een recept dat je ooit nog eens wil maken tot interessante artikelen: jij vindt het allemaal binnen no-time terug. Maar dat het slordig staat én niet alleen stressvol is, maar ook van invloed op je productiviteit, is een ding dat zeker is.

Om die reden delen we graag een trucje met je. In Google Chrome kan je namelijk tabbladen groeperen (én een kleur en naam geven), waardoor ze in een soort van mapje komen te staan. Ideaal. Zó doe je dat.

Tabbladengroepen

Dankzij deze truc kan je je tabbladen nog steeds open laten staan (waardoor alle informatie niet verloren gaat), maar ziet het er wél overzichtelijk en gestructureerd uit. Ook fijn: je krijgt het heel makkelijk voor elkaar: bij het openen van een nieuwe tabblad kan je op de rechtermuisknop klikken en ‘Toevoegen aan nieuwe groep’. Vervolgens kan je de tabbladgroep bewerken. Zo kan je de groep inklappen én een kleur en naam geven. Gestructureerder krijg je het niet.

Good to know: nog niet iedereen heeft de optie in Google Chrome. Het wordt namelijk geleidelijk beschikbaar gemaakt. Meer dan de helft van alle Nederlanders gebruikt Chrome als browser, dus deze update zal voor velen een verademing zijn.

Reageer op artikel:
Altijd 484859 tabbladen open? Met dít trucje op Google Chrome kun je ze groeperen
Sluiten