Lobke Killaars
Lobke Killaars Post 19/10/2018

Geen behoefte aan grijze haren? Zo stel jij je zilveren coupe nog even uit

Waar sommigen pas hun eerste grijze haar spotten op hun veertigste, zijn anderen minder gezegend. Het is niet gek als je in je twenties opeens wat verdwaalde grijze haren tussen je mooie lokken ziet zitten. Geen ramp natuurlijk, maar we kunnen ons voorstellen dat je hier niet per se behoefte aan hebt. Is het slim om deze uit te trekken? En met welke tips stel je een grijze coupe uit?

Grijze haren

Uiteindelijk worden we allemaal een keer grijs. De één eerder dan de ander. Dit is vrij makkelijk te verbergen – als je dat wilt natuurlijk – door je haren een kek kleurtje te verven. Als je haar nog niet volledig bestaat uit grijstonen, maar er zijn hier en daar wel al wat haartjes te zien, is het dan slim om deze eruit te trekken?

Doei fabel

De bekende fabel dat wanneer je een grijs haartje uittrekt er twee voor terugkomen, is uit de lucht komen vallen, vertelt haarexpert Avelon Boone aan Vogue. “Een grijze haar heeft geen hersenen, dus dat is niet het geval.”

Echt slim is een grijze haar uittrekken echter niet. Het komt namelijk toch weer terug in diezelfde kleur, dus je kan het beter gewoon accepteren.

Tips om grijs haar tegen te gaan

Geen zin in grijs haar? Er zijn manieren om het wat uit te stellen. Zo verschijnen grijze haren eerder wanneer je veel ziek bent of stress hebt. Aan stress ontkom je niet altijd, maar het is wel goed om op jezelf te letten zodat het stressniveau niet continu meters hoog ligt.

Verder is het belangrijk dat je een goede hoeveelheid vitamines binnenkrijgt, voornamelijk Vitamine D en Vitamine B12 in dit geval. Als je hier niet genoeg van binnenkrijgt kan het dus geen kwaad wat vitamines bij te slikken.

In the end worden je haren toch wel grijs en is het een kwestie van accepteren en doorgaan. Of je dat nu doet door je grijze haren te rocken of door ze een ander kleurtje te verven.

Chrissy Teigen omarmt haar grijze haar en andere vrouwen volgen

Vogue

Reageer op artikel:
Geen behoefte aan grijze haren? Zo stel jij je zilveren coupe nog even uit
Sluiten