Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Groep HVA-studenten creëert nep-influencer en krijgt binnen no time 10.000 volgers

We hebben weleens vaker dat we op Instagram aan het browsen zijn en ‘influencers’ tegenkomen waar we nog nóóit van hebben gehoord.

Van Nykkie van Zessen hadden we bijvoorbeeld ook nog nooit gehoord, maar dat is niet zo gek: ze bestaat namelijk helemaal niet. Ze is het hersenspinsel van zes HVA-studenten die wilden laten zien hoe gemakkelijk je op social media een vertekend beeld kunt schetsen. Het project was een opdracht voor de opleiding Media, Informatie en Communicatie: de studenten wilden binnen twaalf weken zo veel mogelijk volgers zien te krijgen.

Looking forward to this weekend. I have a surprise for you on Sunday ??

1,069 Likes, 29 Comments – Nykkie Van Zessen (@nykkievzessen) on Instagram: “Looking forward to this weekend. I have a surprise for you on Sunday ??”

Lovely lunch at George ✨

906 Likes, 22 Comments – Nykkie Van Zessen (@nykkievzessen) on Instagram: “Lovely lunch at George ✨”

Hoewel Nykkie niet bestaat, is het meisje op de foto’s wel echt: dat is Anne Rieter, een 21-jarige HVA-studente die werd gekozen als het onderwerp van het Instagram-account. Binnen een paar dagen schoot het team van studenten zo veel mogelijk influencer-worthy foto’s.

Throwback to those blue skies and artsy days ?

1,001 Likes, 24 Comments – Nykkie Van Zessen (@nykkievzessen) on Instagram: “Throwback to those blue skies and artsy days ?”

“We wilden laten zien dat veel wat je online ziet niet echt is en de werkelijkheid vaak mooier maakt,” vertelt Myra Bax (20), een van de zes studenten in een interview met Folia.

Breakfast at SNCKBR ✨

684 Likes, 7 Comments – Nykkie Van Zessen (@nykkievzessen) on Instagram: “Breakfast at SNCKBR ✨”

‘De opdracht is het bedenken van een crossmediaal concept dat de wereld een stukje beter maakt. Wij wilden iets doen aan de prestatiedruk onder jongeren,’ zegt Myra. Binnen twaalf weken kreeg Nykkie meer dan tienduizend volgers. Meer weten over het project en hun aanpak? Lees hier het volledige artikel op Folia, en bekijk de onderstaande video over het project.

Now You Know: Achter de filters

Zes studenten begonnen 10 oktober 2016 aan een Instagram-account. Hun doel? 10.000 volgers halen in 12 weken. Dit doen ze om te ontdekken hoe het nou écht is om een online influencer te worden. Van dit proces hebben ze een documentaire gemaakt. Meer info? www.nowyouknow.nl

Folia

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Groep HVA-studenten creëert nep-influencer en krijgt binnen no time 10.000 volgers
Sluiten