admin
admin Love & Life 22/12/2017

5 grote fouten die mannen maken bij het kopen van cadeaus voor hun vriendin

De kerstdagen komen eraan en dat betekent weer lekker tijd door brengen met de mensen die je lief hebt. Gezellig samen kerstfilms kijken, samen uitgebreid eten en vaak ook cadeautjes geven. Je wilt de mensen om je heen toch een soort bedanken voor alles wat ze voor je gedaan hebben het afgelopen jaar en laten zien wat iemand voor je betekent door een passend cadeau te geven.

Cadeaus voor vrouwen

Toch is het voor sommigen nog knap lastig om een goed cadeau te kiezen voor je ouders, broers, zussen, ooms, tantes, maar vooral voor geliefdes. Je wilt een goede indruk achterlaten en iemand echt blij maken met een mooi gebaar, dus met een simpele douchegel kom je niet weg. Wat je dan wel moet geven kunnen kunnen wij natuurlijk niet precies bepalen, maar hieronder hebben we wel een aantal tips over wat je beter niet kunt geven aan je vriendin. De onderstaande mannen deelden hun grootste fouten op het gebied van cadeau’s voor hun geliefde, waar jullie geliefdes dus hopelijk wat inspiratie uit kunnen halen. Dus laat ze dit vooral lezen. Geen dank.

1. Geef geen DVD’s

Als je vriendin onwijs gek is op films, is het leuker om kaartjes te geven voor een film die ze graag wil zien dan om een dvd te kopen. Tegenwoordig kun je het meesten natuurlijk zien via Netflix of ergens anders online, dat een dvd simpelweg gewoon een beetje overbodig is. Craig gaf zijn vriendin namelijk een berg dvd’s omdat hij last minute nog een cadeau nodig had en dat liep niet goed af: “I just grabbed a couple I thought she’d like, maybe. That relationship didn’t last long.”

2. Geen voedsel waar ze allergisch voor is

Het is heel lief van je om je vriendin een grote doos chocolade te geven, maar zorg wel dat je zeker weet of ze het lust en aller belangrijkste: of ze het mag. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een bepaald dieet volgen of die simpelweg gewoon allergisch zijn, dus zorg dat je hiervan weet voor je iets van voedsel voor haar koopt. Matthew gaf zijn date namelijk Reese’s penutbuttercups en dat viel niet helemaal goed. “It turned out she was deathly allergic to peanut butter. To the point where she freaked out even touching the bag. It did not go over well.”

3. Geef niet iets wat jij graag zou willen ontvangen

Je komt vaak heel veel dingen tegen waar jij ontzettend blij van wordt of zou worden wanneer iemand je dit cadeau zou doen, maar dat betekent niet dat je wederhelft daar hetzelfde over voelt. Dat jij fan bent van Harry Potter, maakt haar ook niet gelijk fan. Of als jij houdt van koken, betekent niet dat zij ook graag in de keuken staat. Geef je geliefde dus niet iets cadeau wat je eigenlijk liever zelf zou willen krijgen, dat staat niet zo gezellig. Max kocht namelijk ook een twee meter grote knuffel van Scooby Doo omdat hij dat zelf onwijs tof vond, maar zijn vriendin vond het helemaal niks.

4. Vertrouw niet altijd het winkelpersoneel

Als je het moeilijk vindt om voor je partner iets uit te kiezen, vertrouw dan niet automatisch op de kennis van het winkelpersoneel. Wanneer jij laat blijken dat je er eigenlijk geen verstand van hebt, kan het zijn dat ze daar bewust of onbewust misbruik van maken. Ze duwen hun eigen favoriet erdoor of smeren je het duurste van het duurste aan. Een goed voorbeeld is parfum, zo’n geurtje is super persoonlijk. Als je daarvoor wil gaan, kijk dan goed naar het luchtje dat nu de favoriet is; op basis daarvan kun je al wel bepalen wat voor soort geur een voorkeur heeft. Een andere tip; vraag je omgeving om hulp. Anders kom je bijvoorbeeld met een heel duur oma parfum aanzetten net als Ryan, dat wil je niet.

5. Geef niet iets wat ze al heeft

Je kunt natuurlijk niet altijd bijhouden wat ze nieuw heeft, maar een klein beetje interesse kan nooit kwaad. Is ze helemaal fan van grote oorbellen of spaart ze alle merchandise van haar favoriete serie? Check dan eerst even wat ze al heeft of wat haar smaak is voor je iets koopt; straks geef je iets dubbel en dat kan een tikkeltje ongemakkelijk worden. Het kan natuurlijk gebeuren dat je per ongeluk iets koopt, terwijl ze al iets soortgelijks heeft, maar het staat gewoon niet zo leuk.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
5 grote fouten die mannen maken bij het kopen van cadeaus voor hun vriendin
Sluiten