Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Oeps – Dit zijn de grootste haarfouten die we allemaal in de winter maken

Tijdens dit koude seizoen is het extra belangrijk dat je je haar op de juiste manier verzorgd. Het lijkt wel alsof ons haar in de winter wat slapper wordt. Tel hier alle regenbuien bij op en je kan niet anders concluderen dat ons haar het in de winter best zwaar te verduren heeft. Maar wist je dat déze grote haarfouten ook een rol spelen?

Wij zetten het op een rijtje.

Haarfouten in de winter

Een mooie gezonde bos haar willen we allemaal. Waarschijnlijk besteedt je heus wat geld aan de beste shampoo en het meest verzorgende haarmasker, maar toch beschadigen we soms onbewust ons haar. Het zijn de eenvoudige alledaagse dingen die meer schade kunnen veroorzaken dan je denkt. Herken jij deze haarfouten?

1. Je draagt een muts terwijl je nog nat haar hebt

Net je haar gewassen en geen tijd gehad om het te föhnen? Dan lijkt een muts een goede oplossing. Maar dit is helaas niet het beste idee voor je lokken, omdat het uiteindelijk kan leiden tot een haarbreuk. Het is één van de grootste haarfouten die in de winter wordt gemaakt.

Vooral als je haar onder je muts een heleboel klitten heeft, kan dit een probleem zijn. Zorg er voortaan voor dat je haar helemaal droog is als je een muts draagt, of ga voor een losse beanie.

2. Je wast je haar te veel

In de winter heeft je haar minder vocht, dit komt door de koude lucht. Het kan leiden tot beschadiging en breekbare lokken en het is een van de meest gemaakte haarfouten. In de winter is je hoofdhuid namelijk droger dan normaal.

De beste manier om dit niet te verergeren, is door minder je haar te wassen en meer oliën of producten te gebruiken die een hydraterende werking hebben.

3. Je slaat je knipbeurt over

Het is makkelijk om een bezoekje aan de kapper uit te stellen, maar het is niet goed voor de gezondheid van je lokken. Vooral in de winter zijn je haarpunten heel kwetsbaar, dus een knipbeurt is een must. Het is belangrijk om elke zes tot twaalf weken je haar te knippen,  kijk hiervoor naar je haartype.

In de tussentijd is het belangrijk om voorzichtiger te zijn met sjaals en mutsen, omdat dit je haarpunten kan aantasten.

4. Je draagt de verkeerde materialen

Tijdens de winter verstoppen we ons graag in een wollen jas of trui, maar wist je dat dit een van de grootste haarfouten is? Wol en andere droge stoffen zoals katoen kunnen het vocht en olie uit je haar zuigen. Met als oorzaak droog en beschadigd haar.

Kies liever voor zachte materialen, zoals zijden. Denk aan zijden mutsen, haarelastiekjes of een zijden sjaal. Dit materiaal is fijner voor je haar en veroorzaakt geen wrijving.

Reageer op artikel:
Oeps – Dit zijn de grootste haarfouten die we allemaal in de winter maken
Sluiten