admin
admin Entertainment 15 nov 2019

Leve de voorpret: kom alvast in de stemming op het Grote Songfestivalfeest in december

Zelfs de grootste haters gingen afgelopen mei voor de bijl: Duncan Laurence won het Songfestival en daarom zijn we nu allemaal fan. Ge-wel-dig nieuws: op 15 december is er het Grote Songfestivalfeest in de Amsterdamse Ziggo Dome. En dat wordt een feest van herkenning (voor alle leeftijden!). De line-up is indrukwekkend met maar liefst 21 winnaars van lang geleden, maar ook van recentere Songfestivals. De meest memorable acts uit 50 jaar Songfestival komen voorbij. Nog nooit eerder werd er een concert georganiseerd met zoveel hits en winnaars.

Zo is bijvoorbeeld Lenny Kuhr een van de artiesten die optreedt. Zij won in 1969 met het liedje De Troubadour. Maar ook de ‘zingende kip van Israël’, Netta Barzilai, is van de partij. Zij won de editie van 2018 met Toy.

J’aime la Vie

Het wordt volop meeblèren in de Ziggo Dome, want veel inzendingen werden uiteindelijk knallers van hits en ware klassiekers. Zoals bijvoorbeeld J’aime la Vie van Sandra Kim. Zij is nog altijd de enige Belg die het songfestival wist te winnen en haar liedje en zijzelf waren in 1986 ontzettend populair, vooral onder jongeren. Sandra was 13 jaar toen ze het Songfestival won.

Veel later, in 2012, scoorde winnares Loreen een megahit met Euphoria en ook deze Zweedse zangeres staat in de Ziggo Dome op het podium.

Love shine a Light

Het grappige van Songfestivalliedjes is dat je er veel meer kent dan je zelf beseft. Diva van Dana International, Hemel en Aarde van Edsilia, Only Teardrops van Emelie de Forest, Love Shine a Light van Katrina & the Waves en natuurlijk Vrede van Ruth Jacoth. Ze komen allemaal voorbij in Amsterdam en je kunt ze waarschijnlijk woord voor woord meezingen.

Jarenlang durfden veel mensen bijna niet te zeggen dat ze het Songfestival eigenlijk stiekem wel leuk vonden. Het was allemaal maar vriendjespolitiek en Nederland zou toch geen schijn van kans hebben. Vreemd vooroordeel eigenlijk, want Nederland heeft maar liefst vijf keer het liedjesfeest gewonnen en alleen Ierland (7 keer) en Zweden (6 keer) wonnen vaker. Eerlijk is eerlijk, Lenny Kuhr moest de winst in ‘69 wel nog delen met Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Maar toch.

Warming-up

Dankzij Duncan’s Arcade hebben we het Songfestival weer in de armen gesloten en in de Ziggo Dome kun je straks een duik nemen in de geschiedenis. De vele hits staan 15 december garant voor een spetterende avond en vormen de ideale warming-up voor het echte Songfestival dat dit jaar, dankzij een halvefinalist van The Voice of Holland, dus in ons land wordt gehouden.

Wie kaarten wil bestellen voor het Grote Songfestivalfeest kan dat hier doen. 

In samenwerking met het Grote Songfestivalfeest

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Leve de voorpret: kom alvast in de stemming op het Grote Songfestivalfeest in december
Sluiten