Hold on – Gucci verkoopt een jeans met grasvlekken voor 800 dollar

“Heb je deze broek voor de helft van de prijs gekocht?” is standaard de vraag die iedere boomer stelt bij het zien van een broek met gaten. Best gek ook, een broek kopen waar al grote gaten in zitten. Maar het kan gekker. Gucci verkoopt namelijk een jeans met grasvlekken voor achthonderd dollar. Achthonderd, jawel.

Hoewel er vroeger niks ergers was dan grasvlekken op je broek (want die kreeg je er onmogelijk uit), blijkt het nu dus fashionable te zijn. Riiiight.

Gucci jeans met grasvlekken

De jeans heeft natuurlijk wel een leukere producttitel dan ‘jeans met grasvlekken’. De officiële naam is ‘Eco washed organic denim pant’. De grasvlekken worden beschreven als “a washing techniques that blurs the line between vintage and contemporary”. Je zou natuurlijk ook gewoon met een jeans uit je kledingkast door het gras kunnen rollen. En psst, als wij wisten dat dit soort jeans zoveel geld waard zouden zijn, hadden we al onze oude jeans wel bewaard.

gucci jeans met grasvlekken
Gucci

Tuinbroek met grasvlekken

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen – of op zoek is naar een nóg duurdere variant – is er ook nog een overall met grasvlekken verkrijgbaar. Eerlijk is eerlijk, dit doet je toch helemaal denken aan vroeger?

overall met grasvlekken gucci
Gucci

Voor achthonderd dollar krijg je niet alleen een leuke wide leg jeans met grasvlekken, maar draag je ook je steentje een soort van bij aan het Gucci Up-programma. Alle restanten van biologisch katoen die overblijven na het snijproces van deze jeans, worden geupcycled tot nieuwe materialen. Dat dan weer wel.

Nieuwe trend

Het lijkt er (gelukkig) nog niet op alsof grasvlekken the next big thing zullen zijn, maar dat de “gedragen look” niks nieuws is, weten we al een tijdje. Zo kwam Converse in juni met de Chuck Taylor All Star Smoke Low Top: nieuwe sneakers met een gedragen look. Bij Converse kon je de ‘vuile’ sneakers kopen voor zo’n twintig euro meer dan de brandschone versie. It’s up to you, zullen we maar zeggen.

Reageer op artikel:
Hold on – Gucci verkoopt een jeans met grasvlekken voor 800 dollar
Sluiten