Gucci lanceert vernieuwd platform Gucci Equilibrium voor een betere wereld

Sinds Alessandro Michele de creative director van Gucci is, is er veel veranderd. Alessandro wil met Gucci de wereld verbeteren en doet dat onder andere door minder seizoensgebonden collecties en shows te lanceren. Maar niet alleen de collecties gaan op de schop, want Gucci lanceert het platform Gucci Equilibrium.

Met het platform willen ze bijdragen aan een betere wereld en de impact op het milieu verkleinen.

Gucci Equilibrium

Het platform is niet compleet nieuw, want in 2018 lanceerde Gucci het al. Equilibrium is een (online) community die meerdere stemmen samenbrengt en verschillende onderwerpen bespreekbaar maakt. En als je denkt dat het over de nieuwste modetrends gaat, heb je het mis. Gucci Equilibrium gaat vooral over onderwerpen van mens tot planeet.

Gucci lanceerde afgelopen week een nieuw Instagram-account om het platform nieuw leven in te blazen. Op Instagram delen ze de nieuwe initiatieven en duurzaamheidsdoelen van het merk. Niet alleen duurzaamheid staat hoog op de agenda bij het modemerk, ook gendergelijkheid speelt een grote rol voor Gucci.

Eerlijk en beter

Het merk streeft ernaar om bij te dragen aan een schonere en eerlijkere wereld. “People and Planet #GucciEquilibrium is @gucci’s commitments and actions to reduce its environmental footprint and protect nature, while supporting people’s rights and championing inclusivity and respect, so that everyone in the global #GucciCommunity is free to express their authentic, diverse selves,” schrijft het merk op Instagram.

Volgens CEO Marco Bizzarri gaat het verder dan alleen een schonere en eerlijkere wereld. “Gucci is driven by the issues that are fundamentally influencing and creating our collective future. It is paramount that we build this future to be more equitable, where injustice and discrimination in all their forms are not allowed to prevail. In light of current events, our unwavering commitment to combat racism and fight for equality is now even stronger,” waarmee hij doelt op de Black Lives Matter-beweging.

Reageer op artikel:
Gucci lanceert vernieuwd platform Gucci Equilibrium voor een betere wereld
Sluiten