Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Make-up 15 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Gym Class Beauty’ is de nieuwe make-uptrend die opdook tijdens Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week zit er weer op en dat betekent dat er veel nieuwe trends in het leven zijn geroepen. Niet allen op het gebied van mode, maar ook wat betreft beauty. Zo was de ‘gym class beautylook’ namelijk de make-uptrend du moment.

En ja, die look is alles wat je ervan verwacht na het horen van de naam.

‘Gym Class Beauty’ is de nieuwe make-uptrend

Als we aan de Scandinavische schoonheidsidealen denken, dan zijn woorden als ‘fris’ en ‘glowy’ de eerste die bij ons opkomen. Dat ze in Copenhagen geen fan zijn van cakey make-up, dat is niets nieuws. Toch dook er in de categorie ‘clean girl make-up’ een nieuwe trend op, namelijk de ‘gym class look’.

Tijdens Copenhagen Fashion Week liepen veel modellen over de catwalk alsof ze niet van een run langs de Sont of van een pilateslesje kwamen. Hun gezichten waren amper opgemaakt, glowy en vrij van onzuiverheden. Daarnaast was er één accessoire dat de look compleet maakte: de sportieve haarband.

James Cochrane
| Baum Und Pferdgarten James Cochrane
James Cochrane
| Stine Goya James Cochrane

Hierboven zien we hoe de modellen van Stine Goya en Baum Und Pferdgarten de glowy look rocken. Wat opvalt is dat de look niet helemaal make-uploos is; er wordt slim gebruik gemaakt van cream bronzer en een tinted balm op de wangen en lippen.

Speaking of which, op de NSMBL-redactie testen wij graag nieuwe producten en momenteel zijn wij fan van de Charlotte Tilbury tinted balms. Als je een gezonde, glowy kleur op je gelaat wil, dan is deze perfect.

Charlotte Tilbury Beach Stick – €37

Charlotte Tilbury
Charlotte Tilbury

 

Je haren in de band

De platte haarband is al langer in de mode, maar lijkt dankzij deze make-uptrend nu een officieuze doorbraak te maken. En wij zijn daar blij mee, want dat betekent dat we de Dyson even kunnen laten liggen en onze wegvliegende haartjes met deze haarband in bedwang houden.

Voor de ‘gym class look’ kies je voor een neutrale kleur haarband, zoals grijs, zwart of wit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.