Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 14 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

Je haren kort knippen geeft je kracht en dit is waarom

Ariana Grande en Hailey Baldwin hebben het voorbeeld al gegeven: zij hebben hun haren kortgeknipt. Twijfel je om de schaar erin te zetten? Dit zijn redenen waarom je je krachtig voelt na het knippen van je haren.

Je haar knippen

Het kan je vast en zeker niet ontgaan zijn dat onze grote vriendin Ariana Grande afscheid heeft genomen van haar lange lokken. Ze heeft een, op z’n zachtst gezegd, moeilijk jaar achter de rug na de dood van haar ex Mac Miller en het afbreken van haar verloving met Pete Davidson.

We kunnen ons daarom heel goed voorstellen dat het super goed voelde voor Ariana om letterlijk het gewicht van haar haren te laten gaan en een nieuw hoofdstuk te beginnen. Een fris begin.

Dat is ook hoe het vaak voor ons allemaal voelt. Het knippen van je haren gaat altijd gepaard met een bepaald gevoel en dat is normaal. Volgens The British Journal heeft haar altijd al symbool gestaan voor verandering. Als jij dus hunkert naar een schaar in je haren, zit daar misschien meer achter dan simpelweg trends.

Je identiteit

Misschien vind je ons nu enorme drama queens, maar het is echt zo. Die innerlijke kracht die je naar de kapperszaak duwt om paarse highlights te nemen of een bob te knippen, komt vanuit jezelf. Er is iets in jou dat wil dat anderen anders naar je kijken. Het gaat om je identiteit.

Mentale gezondheidscoach Dr. Danielle Forhsee zegt: “Hair is an extension of our identity, how we see ourselves, and how we would like others to see us. When we need a change, cutting or changing our hair is usually considered because there is a significant amount of meaning about what our hair means to us in terms of our identity, and how others perceive us.”

Een nieuw tijdperk

Toch is dat niet de enige reden. Ondanks dat break-ups en andere negatieve gebeurtenissen de grootste reden zijn om te kiezen voor een ander kapsel, zijn er meer redenen. Ook positieve gebeurtenissen zoals het krijgen van een baby of het krijgen van een promotie kunnen ervoor zorgen dat je gaat voor een nieuwe haircut.

Danielle zegt: “The decision to cut your hair during a transition period, whether it be a positive or negative transition symbolizes to the individual themselves a new start.” Je gaat een nieuw pad bewandelen, dus. Het maakt niet uit of je dit pad bewandelt na een negatieve of positieve gebeurtenis, je hebt behoefte aan een nieuwe richting.

Sentimenteel

Het showen van je nieuwe coupe kan ook een sentimenteel moment zijn in je leven. Het hangt af van de emotionele waarde die je aan je haren had en waarom je het bent gaan knippen, maar het kan best heftig zijn.

Haarstylist Kiyah Wright zegt: “A big chop can be a big deal to someone because some consider their hair to be their crowning glory. When a woman shares her new hairstyle, she’s also, in a sense, revealing a new identity to those closest to her, and to the world.”

Als dat je niet krachtig laat voelen, dan weten wij het ook niet meer. Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat het knippen van je haar symbolisch kan zijn, maar het betekent niet dat je dat ook daadwerkelijk zo voelt daarna. Als je bijvoorbeeld door een break-up gaat, voel je je na je knipbeurt waarschijnlijk nog steeds niet top.

Denk de volgende keer dat je ineens je haren wil knippen dus goed na over de echte reden. En zodra die lokken geknipt zijn, own het want het staat je vast fierce AF.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

10 opmerkingen die je niet meer wil horen als je krullen hebt

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je haren kort knippen geeft je kracht en dit is waarom
Sluiten