Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 30 sep 2018

Waarom je haren verven echt aan de kapper over moet laten

Stop! Niet doen! Zo reageerde je moeder toen je op je veertiende thuis kwam met een DIY-kit om je haar te verven. Groot gelijk heeft ze want dat is destijds gegarandeerd mislukt. Heb je daar nog steeds niet van geleerd? Hopelijk kunnen wij je dan overhalen om het verven van je haar de volgende keer lekker over te laten aan de kapper.

Jij bent gaan studeren om een vak te leren. Dat doen kappers dus ook. Dus nee, dat is niet iets wat je eventjes leert. Dat zou jij andersom ook over jouw job zeggen toch?!

Verf. Geeft. Af.

Voor eens en voor altijd, verf geeft af. Er zitten niet voor niks handschoentjes in de verpakking en er wordt niet voor niks aangeraden je schouders (EN ALLES IN JE HUIS) af te dekken met handdoeken en plastic. Voor je het weet loop je rond met paarse vlekken of je voorhoofd of roze handen, zoals deze meid:

Long story short how do I get hair dye off? #help #hairdye #hairdyefail #itssored

0 Likes, 0 Comments – kurin riopel (@tinny_80) on Instagram: “Long story short how do I get hair dye off? #help #hairdye #hairdyefail #itssored”

Gegarandeerd strepen en vlekken

Voor degene die ook nog eens denkt vlekkeloos highlights bij zichzelf te kunnen zetten. Stop met dromen. Kappers leren verschillende technieken – van balayage tot ombré – voor het inzetten van verf. Ga je hier zelf mee aan de slag is de kans echt enorm dat je strepen of nog erger vlekken krijgt.

Je kan er niet bij

Zie je het al voor je? Je hangt voorover gebogen in je wasbak zodat je ook bij de achterkant van je haar kunt. Onmogelijk om te checken of je de verf daar dus ook goed in je haar wrijft. Ben je al overtuigd?

Haar verven in de goede kleur

OF je wast het er zo uit OF je zit vast aan een zwarte coupe terwijl je blond wilde. Deze meid is daar een goed voorbeeld van:

[找相同] 由於無時間去salon, 於是試下用@vh8.28 嘅手信試下,結果又成為本日最柒之作☻ 說好的粉紅色呢? #又柒咗 #同之前有分別嗎 #只有個妝係粉紅色 #頭髮一滴紛紅都無 #柒到盡頭仍是柒 #反眼反到去後腦 #好攰呀 #媽呀好柒呀 #fail #hairdyefail #?

37 Likes, 12 Comments – ※ ? Bunny Emi ?※ (@x_bunnyemib_x) on Instagram: “[找相同] 由於無時間去salon, 於是試下用@vh8.28 嘅手信試下,結果又成為本日最柒之作☻ 說好的粉紅色呢? #又柒咗 #同之前有分別嗎 #只有個妝係粉紅色 #頭髮一滴紛紅都無…”

Goedkoop is duurkoop

Een kapper is inderdaad duur, maar dat is dus niet voor niks. Je betaalt voor de expertise die je kapper heeft en voor de juiste producten die worden gebruikt. Niet zo gek dus dat je uiteindelijk €100,- lichter naar buiten loopt, maar dan heb je wél een heel mooi nieuw kapsel.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je haren verven echt aan de kapper over moet laten
Sluiten