Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 2 aug 2019

Met deze 8 haarstijlen overleeft jouw vette haar het hele festival

We weten niet hoe het met jullie zit, maar ons kapsel heeft best wel moeite met de bizarre temperaturen van de afgelopen tijd. Zweet en haarproducten blijken niet heel lekker samen te gaan, wat vaak resulteert in een vette coupe. Niet fijn, zeker niet op een festival.

Beeld je de volgende situatie even in: je bent op een meerdaags festival en je kapsel begint symptomen van aftakeling te vertonen, maar je ziet jezelf binnen nu en een dag of twee nog niet in de buurt van een douche komen. Het volgende is wat je doet.

First things first: droogshampoo

Waarschijnlijk is het overbodig om te zeggen, maar maak van droogshampoo je beste vriend. Als je voorlopig nog niet in de mogelijkheid verkeert je haar te wassen, gaat dit je een hoop stress besparen. Zorg dus dat je altijd een busje mee hebt. Dat gezegd hebbende, de volgende acht haarstijlen helpen jou en je vette coupe het festival door.

1. De halve knot is je beste vriend

Spuit die bus droogshampoo leeg op je hoofd en gooi je haar in een halve knot. Je bent op een festival, dus het mag allemaal wel lekker wild. Droogshampoo zorgt ervoor dat je haar een beetje stug wordt, wat deze lewk alleen maar ten goede komt.

2. Bind het vast

De pest met vet haar is dat het vaak plat en slierterig wordt. Los het op door het gewoon in een lage knot of staart samen te binden met een elastiekje. Je kunt dit zo strak of rommelig maken als je zelf wilt. Ga je voor de rommelige variant, gebruik dan lekker veel droogshampoo. Als een strakke, lage knot of staart meer jouw ding is, doe je er goed aan veel haarspray te gebruiken. Besef je wel dat haarspray je haar nóg viezer maakt. Heb je jezelf dus eenmaal aan dit kapsel gewaagd, wordt het lastig weer voor een andere coupe te gaan.

3. Vlecht het in boxer braids

Vet haar leent zich er perfect voor het in te vlechten. Zoals te verwachten: spuit er wat droogshampoo in en gaan met die banaan. Deze haarstijl is ook handig als je een pony hebt die in zielige sliertjes op je voorhoofd hangt.

4. Ga aan de slag met vlechtjes

Mocht je je om wat voor reden dan ook nou kapotvervelen en veel te veel tijd over hebben, kun je van die kleine vlechtjes maken die je moeder vroeger altijd bij je invlocht. Voor een lekker ~*edgy*~ effect vlecht je maar een gedeelte van je haar in.

5. Scarf it up

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bind een sjaaltje om die vette coupe van je en je ziet er zo weer uit om door een ringetje te halen. Dit kun je ook leuk combineren met een laag knotje; zo houd je ook nog eens je haar uit je nek.

6. Doe de Heidi

Door je haar in twee vlechten bovenop je hoofd vast te binden, bedek je je vette haarwortels én zie je er enorm festivalwaardig uit. Wat wil een mens nog meer?

7. Ga aan de knotjes

Wij zijn fan van deze look. Het is comfortabel, koel en ziet er nog eens enorm leuk uit ook. Zorg er wel voor dat je je scheiding insmeert met zonnebrandcrème om een verbrand hoofd te voorkomen. Geloof ons, dat doet pijn.

8. Zet er wat op

If all else fails, maak het jezelf dan gewoon zo makkelijk mogelijk. Zet een pet, een hoed, een baret, visserspetje, de boxershorts van die random gast naast je in je tent, of wat voor object dan ook op je hoofd en rock het. Wear it with pride en niemand die doorheeft dat je al een dag of drie niet hebt gedoucht.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Met deze 8 haarstijlen overleeft jouw vette haar het hele festival
Sluiten