Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Entertainment 19 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Wow! Deze haartransformaties van Barbies zijn geweldig

Als klein kind hadden we wel eens het geniale idee om onze Barbies een make-over te geven. Het eindresultaat was vaak wat minder geniaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Het Instagram-account The Royal Dolls neemt deze transformaties iets serieuzer dan dat wij destijds deden. Barbiepoppen krijgen hier namelijk prachtige haartransformaties.

Haartransformaties van Barbies

De artiest Rafinha Silva begon in 2013 met het Instagram-account. Inmiddels heeft hij al meer dan 500 poppen een nieuwe look gegeven. Aan Cosmopolitan vertelt hij: “I have always had a lot of affinity with art, and drawing women with long hair is one of my earliest childhood memories“.

Inimini extensions en krultangen

De video’s van Rafinha zijn inmiddels al duizenden keren bekeken. De video waarin hij een Barbie transformeert van blond en stijl haar naar een gekleurd en krullend kapsel, heeft zelfs al bijna twee miljoen views. Om de Barbies hun nieuwe kapsel aan te meten, gebruikt hij extensions op Barbie-formaat en een inimini krultang.

In de video lijkt het alsof de transformaties niet héél veel tijd kosten, maar dat valt in de realiteit behoorlijk tegen. Rafinha vertelde aan Allure dat hij per barbiepop ongeveer zestien werkdagen bezig is. Bizar! De meeste poppen maakt hij op bestelling. Daar hangt wel een flink prijskaartje aan: per barbiepop betaal je ongeveer 154 dollar – omgerekend is dat 125 euro.

Teamwork

Eerder deed Rafinha alles in z’n uppie, maar dat is nu wel anders. “For a long time, I was my complete company. Today, I have incredible professionals who help me. I have a super creative head who makes all the clothes unique to the dolls. [I have someone] responsible for digital art, creating the new packaging for the dolls. I [command] most of the company, [doing the] social networking, creation, development, and delivery of the product to the carrier.

Rafinha is niet de enige die in de ban is van Barbie. Ook het leven van deze dame staat in het teken van de plastic pop, maar dan op een iets andere manier.

Allure

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow! Deze haartransformaties van Barbies zijn geweldig
Sluiten