Dit zijn de haartrends voor 2021 volgens top hairstylist Rick van het Meer

New year, new hair is een veelgehoord gezegde aan het einde van het jaar. En eerlijk is eerlijk: met een frisse coupe voelen we ons als nieuw. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de haartrends voor komend seizoen. Precies om die reden gingen wij in gesprek met top hairstylist Rick van het Meer over de komende haartrends, verzorging en stylingtips voor de feestdagen.

Rick van het Meer zit al meer dan 25 jaar in het vak, is Kérastase-ambassadeur en heeft een geweldige salon in de Spuistraat in Amsterdam.

1. Curtain bangs

Voor iedereen die tijdens quarantaine de schaar in haar lokken heeft gezet, is er goed nieuws. De pony komt dit najaar namelijk helemaal terug. “De zachte pony, oftewel curtain bangs, is een kapsel dat dit seizoen terugkomt en dat bijna iedereen kan hebben,” vertelt Rick.

2. Boyish kort

“Ook de korte coupe komt terug en dan hebben we het niet over een kort en pittig kapsel, maar over een boyish variant als de pixie cut,” vertelt Rick. Langere plukken aan de voorkant zorgen voor een speelse uitstraling die tegelijkertijd ook krachtig is.

3. Verzorging

Goed, we weten welke kapsels we aankomend seizoen kunnen verwachten, maar hoe zit het eigenlijk met de verzorging? Nu de koude maanden eraan komen heeft ook je haar meer verzorging nodig. “Door verwarming droogt je haar sneller uit, daarom is het belangrijk om je haar – net als je huid – meer te hydrateren. Hydraterende producten zorgen er namelijk voor dat je haar minder snel pluizig en statisch wordt,” vertelt Rick.

Voor extra hydratatie adviseert hij maskers die ervoor zorgen dat je haar niet meteen super glad wordt. “Normaliter wordt geadviseerd maskers te gebruiken na het wassen, maar dan wordt het haar direct slap. Breng een hydraterend masker daarom aan op droog haar, vooral in de punten. Laat het twintig minuten intrekken en was daarna je haar. Je haar is dan wel gehydrateerd maar heeft nog genoeg volume.” Rick adviseert een masker van Kérastase: Nutritive Masque Magistral.

4. Kleur

Qua kleur kijken we komend seizoen naar kleuren uit de natuur. Volgens Rick zijn extreem gestylde coupes à la Kardashians passé. “In plaats van koude, assige kleuren kijken we nu naar vollere en warmere kleuren. We gaan terug naar kleuren die je in de natuur terugvindt, zowel voor bruin als blond. En we gaan vooral voor veel glans, waardoor het kapsel direct een luxere uitstraling krijgt,” vertelt Rick.

Glans wordt bij licht haar gecreëerd door een toner aan te brengen over een aantal highlights. “Waar wij kappers dat een paar jaar geleden alleen maar deden om het haar te matteren met violet- en askleuren, maken we nu veel meer gebruik van warme tinten, zoals goud, beige en karamel”, vertelt Rick. Bij donker haar zijn de tinten vaak voller en rijker qua kleur en textuur dan een paar jaar geleden.

5. Feestdagen

Omdat de feestdagen naderen vroegen we Rick ook om wat tips qua styling. “Opgestoken haar hoeft niet meer tijdens de feestdagen, we gaan nu meer voor een effortless chic styling. Föhn je haar mooi of investeer in een goede krultang waar je slagen mee maakt. Ondanks dat er geen feestjes zijn, is het natuurlijk wel een periode om extra in je uiterlijk te investeren. Easy en effortless is het recept voor dit jaar.”

Wil je meer advies over haartrends of een knipbeurt van Rick en zijn team? Maak dan een afspraak bij Salon Rick van het Meer aan de Spuistraat 231 in Amsterdam. Een afspraak maken kan via de website.

Reageer op artikel:
Dit zijn de haartrends voor 2021 volgens top hairstylist Rick van het Meer
Sluiten