Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 4 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de grootste haartrends voor herfst/winter 2020 volgens de catwalks

Terwijl de internationale modeweken voor lente/zomer 2021 inmiddels in volle gang zijn, blikken we nog even terug naar februari. De herfst begint namelijk net en daarom is het hoog tijd om eens te kijken wat de trends zijn op het gebied van haar.

Van punk tot fifties glamour en van bandana’s tot schuine pony’s, dit zijn volgens de catwalks de haartrends voor herfst/winter 2020.

1. Bandana’s

Gezien bij: Dior, Miu Miu, Gucci en Max Mara
Vorig jaar maakten we al even kennis met de bandana, maar dit najaar mogen ze weer uit de kast. Bindt hem om je hoofd en combineer deze stijl met een mooie smokey-eye. Ready to go.

haartrends winter herfst haar
Dior Autumn/Winter 2020 / FRANCOIS GUILLOT / AFP

2. Mini-vlechtjes

Gezien bij: Max Mara
Vlechten zijn terug van weggeweest. Niet alleen tijdens de modeweken voor komende lente/zomer zien we veel vlechten, ook voor de herfst/winter is dit een must. Maak kleine vlechtjes in je haar en zorg voor een nonchalante look als Bella Hadid voor modehuis Max Mara.

haartrends winter herfst haar
Max Mara Autumn/Winter 2020 / Andreas SOLARO / AFP

3. Schuin afgesneden

Gezien bij: Versace en Valentino
Weg met de fringe, de schuine pony wordt het helemaal deze herfst/winter. Kam je pony met een zijscheiding naar een kant of laat gewoon een halve pony knippen. Volgens de catwalks ben je helemaal on trend, wederom doet Bella Hadid even voor hoe het moet.

Versace Autumn/Winter 2020 / Miguel MEDINA / AFP

4. Punk

Gezien bij: Alexander McQueen en Dries van Noten
De punkbeweging maakt een nieuwe intrede met Billie Eilish als inspiratie. Bij Alexander McQueen zagen we modellen met rode highlights en bij Dries van Noten leek alles geïnspireerd op Billie Eilish met neongroene lokken.

haartrends winter herfst haar
Dries van Noten Autumn/Winter 2020 / Anne-Christine POUJOULAT / AFP

5. Grote accessoires

Gezien bij: Gucci, Fendi en Giambattista Valli
Niet alleen bandana’s worden komend najaar in het haar gedragen, ook andere grote accessoires zijn van de partij. Haarbanden, strikken en clips zijn weer terug voor het najaar en zagen we onder anderen bij Gucci, Fendi en Giambattista Valli.

Giambattista Valli Autumn/Winter 2020 / Christophe ARCHAMBAULT / AFP

6. Hoge knot

Gezien bij: Fendi en Haider Ackermann
Niet alleen grote haaraccessoires zijn terug, grote, hoge knotten zien we ook veel voor het najaar. The bigger, the better en met vlechten zagen we bij Fendi en Haider Ackermann.

haartrends winter herfst haar
Fendi Autumn/Winter 2020 / Andreas SOLARO / AFP

7. Fifties glamour

Gezien bij: Miu Miu, Lanvin en Marc Jacobs
Klassieke fifties looks met korte kapsels, haarlak en watergolven komen terug voor dit najaar. Het haar mag chic, de make-up moet klassiek. Rode lippen, eyeliner en mascara. Fifties glamour all over.

Lanvin Autumn/Winter 2020 / EPA/IAN LANGSDON

8. Parisienne

Gezien bij: Chanel
Bij modehuis Chanel zagen we – hoe kan het ook anders – de stijl van de klassieke Parisienne terugkomen. Toegankelijk, nonchalant en toch van deze tijd. Nog een groot voordeel: je staat geen uren voor de spiegel om dit kapsel te creëren.

haartrends winter herfst haar
Chanel Autumn/Winter 2020 / EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn de grootste haartrends voor herfst/winter 2020 volgens de catwalks
Sluiten