Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 8 dec 2020

Winter ready – Dit zijn dé beste tips & tricks om voor je haar te zorgen tijdens de winter

Winter is coming en dát betekent dat het extra belangrijk om voor je haar te zorgen. Je lokken zijn allesbehalve blij met deze temperatuurwijzigingen en de droogheid en pluis van je haar worden alleen maar erger. Herkenbaar? Gelukkig zijn er wat trucjes die helpen voor je haarverzorging om je wilde haardos te temmen.

Wij zetten dé beste tips & tricks op een rijtje om voor je haar te zorgen tijdens de winter.

Haarverzorging tijdens de winter

De dagen worden kouder. Gezellig, maar minder gezellig voor je haar.  Je hebt continu droog haar vanwege de droge verwarmingslucht en temperatuurwisselingen. Wat is de beste haarverzorging voor de winter? Wij hebben de antwoorden.

1. Gebruik minder droogshampoo

Droogshampoo lijkt misschien key voor veel haarproblemen, maar in de winter is dat geen goed idee. Je hoofdhuid kan meestal al wat droger aanvoelen in de winter, maar droogshampoo kan dit nog erger maken. Droogshampoo is namelijk een van de grootste oorzaken van een droge en geïrriteerde hoofdhuid. Toch wel fan van droogshampoo? Probeer dan voortaan gewoon minder te gebruiken tijdens je haarverzorging.

2. Haarolie door je conditioner mengen

Om je conditioner nog effectiever te maken, kun je een druppeltje haarolie toevoegen. Om te beginnen maakt het het je stylingproces zoveel gemakkelijker, omdat er al een beetje een leave-in-product in je haar zit. Het maakt je conditioner ook net wat meer hydraterend en voedend, zonder dat je nog een stap in je haarroutine hoeft toe te voegen. Winning.

3. Beperk de wasbeurten voor je haar

Als je je haar te veel wast met dit droge koude weer, dan heeft dit negatieve gevolgen voor zowel je haar als je hoofdhuid. Te vaak je haar wassen kan zorgen droog haar veroorzaken en ervoor zorgen dat je haar statisch wordt. Probeer om de twee dagen je haar te wassen. Was je haar ook met een milde shampoo, het liefst nog een shampoo zonder sulfaten en parabenen, die je haar verzorgt.

4. Vermijd hitte voor je haar

Dit weten we waarschijnlijk allemaal, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Vermijd stijltangen, krultangen en andere tools die heet worden, het is hartstikke slecht voor je haarverzorging. Laat vaker je haren aan de lucht drogen en probeer eens krullen te maken zonder hitte. Wil je toch een warme tang gebruiken? Gebruik dan een heat protection  om je haar extra te beschermen.

5. Kies voor haarklemmen in plaats van elastiekjes

Heb je extra fijn haar? Dan is het nog moeilijker te voorkomen dat je haar steeds afbreekt. De winter kan ervoor zorgen dat je haar droger wordt, probeer daarom klemmen te gebruiken in plaats van elastiekjes. Dit helpt je haarverzorging een handje en zorgt ervoor dat je lokken minder snel afbreken. Het houdt je lokken wat losser en het trekt niet te veel aan je haar.

6. Beperk te veel hitte in je omgeving

In de winter wordt je haar blootgesteld aan radiatorwarmte, autowarmte, een droge en koude frisse lucht en directe blootstelling aan de zon. De kans is daardoor groter dat je haar droger wordt en dit kan ook statisch haar veroorzaken, afhankelijk van je haartextuur. Probeer daarom minder heet te douchen en de verwarming iets minder vaak aan te zetten. Je haar zal je dankbaar zijn.

7. Draag minder mutsen of hoeden

Mutsen zijn in de winter een must om te voorkomen dat je bevriest, maar het is hartstikke slecht voor je haarverzorging. Mutsen kunnen het vocht in je haar absorberen, waardoor het droog blijft en je coupe er ook slechter uitziet. Helaas krijg je er in de winter ook super statisch haar van. Gelukkig is daar wel wat aan te doen. Spray wat haarlak in je muts, zodat het wat minder snel gaat pluizen en statisch wordt.

Lees ook: Voor eens en altijd: zó vaak moet jij je haar laten knippen

Reageer op artikel:
Winter ready – Dit zijn dé beste tips & tricks om voor je haar te zorgen tijdens de winter
Sluiten