Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 6 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Haat je de sportschool? Deze 14 activiteiten geven óók genoeg lichaamsbeweging

Je wíl wel iedere dag sporten, maar als je denkt aan die overvolle ruimte vol met zwetende oksels en intimiderende gewichten dan zit de bank toch ook wel heel fijn. Gelukkig hoef je niet naar de sportschool om aan je dagelijkse lichaamsbeweging te komen, deze activiteiten doen ook de truc.

1. Ga met je hond wandelen, of bied een vriendin, buur of familielid aan om hun hond uit te laten als je er zelf geen hebt. Het is de ideale manier om een buurt te verkennen en met een hondje aan je zij is alles gezellig.

2. Nodig wat vrienden uit voor een potje frisbee of volleybal. Laat iedereen wat gezonde snacks meenemen, en je hebt een workout die véél leuker is dan een setje push-ups.

3. Doe eens wat oefeningen terwijl je achter je bureau zit: span je bovenbenen aan, lift je benen of roteer je bovenlichaam. Het kan ook geen kwaad om in je lunchpauze even een blokje om te gaan, al was het alleen maar als afwisseling van al het zitten.

4. Ga na het eten eerst even een half uurtje lopen, in plaats van meteen voor de TV te ploffen. Het is lekker om je hoofd leeg te maken na een lange werkdag en je brengt tegelijkertijd je spijsvertering op gang.

5. Plant wat plantjes in je tuin of begin een moestuintje op je balkon. Het is een goede workout voor je armen én het resultaat mag er ook wezen.

6. Kies een leuke wandelroute uit om van het weekend te ontdekken. Doe dit met je liefje, een vriendin of download wat interessante podcasts om je brein bezig te houden.

7. Huur een kano en trek erop uit! Zo kun je de stad eens een keer van een andere kant bekijken, terwijl je niet eens door hebt dat je actief bezig bent.

8. Het is niet voor niets dat fitnessprogramma’s vaak een paar minuten touwtjespringen bevatten. Het is super intensief en laat je je afvragen hoe je dat vroeger toch urenlang volhield.

9. Neem je vaak de auto of het openbaar vervoer naar je werk? Fiets of wandel eens wat vaker, ook al lijkt het te ver. Zo verbrand je stiekem veel meer calorieën met je kantoorbaan dan je zou denken!

10. Maak een playlist van je favoriete muziek en ga hier op los in de woonkamer. Dansen minus de alcohol is een mega goede workout!

11. Sla de crunches over en probeer in plaats daarvan eens zo lang mogelijk een hoelahoep hoog te houden. Buikspieroefeningen zijn immers buikspieroefeningen.

12. Ga een paar uur naar het zwembad. Trek baantjes, watertrappel of doe de vlinderslag: het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, want alles waar je hartslag van omhoog gaat is mooi meegenomen.

13. Plank gedurende de reclame op TV (of zolang je het volhoudt) in plaats van standaard meteen je Facebook te checken. Oefeningen doen terwijl je je favoriete serie kijkt is sowieso geen slecht idee!

14. Zet thuis een yogavideo op en doe wat oefeningen op je matje. Het komt misschien erg in de buurt van sporten, maar zie het liever als een relax- of stretch-oefening.

https://www.nsmbl.nl/wait-what-door-alleen-al-aan-sporten-te-denken-wordt-je-lichaam-fitter/

Purewow

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Haat je de sportschool? Deze 14 activiteiten geven óók genoeg lichaamsbeweging
Sluiten