Met deze hacks maak je de allermooiste FaceTime-foto’s op je iPhone

Nu we in quarantaine zitten krijgen foto’s een andere betekenis. Dat komt doordat we minder buiten zijn, niet op vakantie gaan en simpelweg niet altijd een fotograaf tot onze beschikking hebben. Gelukkig hebben we daar andere oplossingen voor, zoals FaceTime op je iPhone of MacBook. Zowel beginnende als professionele fotografen maken foto’s via FaceTime en vinden creatieve oplossingen voor modecampagnes en magazine covers.

Toch moeten we het niet hebben van de simpele screenshots op FaceTime. Er bestaan namelijk andere hacks om de allermooiste (én professionele) foto’s te krijgen.

Foto’s schieten met FaceTime op je iPhone

Dat we creatief worden van deze periode, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Ook in de modewereld worden campagnes op een andere manier geschoten. Zo poseerde Bella Hadid voor de campagne van Jacquemus én voor de Italiaanse Vogue via FaceTime. Demi Lovato werd gefotografeerd door fotograaf Angelo Kritikos en i-D Magazine maakte een speciale Safe+Sound editie met onder andere Gigi Hadid.

FaceTime lijkt dus de nieuwe fotostudio geworden. Hoog tijd om je dus even te verdiepen hoe je dit nou precies aanpakt. Er zijn namelijk verschillende hacks die je kunt toepassen op je iPhone voor de beste FaceTime-foto’s. Wij delen ze allemaal met je.

1. Zet Live Photos aan

Misschien denk je: hoe maak ik foto’s met FaceTime zonder een screenshot? Dat leggen we je haarfijn uit. Ga naar Instellingen > FaceTime en geef toegang voor Live Photos tijdens video calls. Start een FaceTime-gesprek met een persoon of zelfs met een hele groep en start met fotograferen. Foto’s worden automatisch opgeslagen in je filmrol. FaceTime zorgt er ook voor dat je verschillende frames kunt gebruiken. Ga naar Bewerk > Live om het te veranderen.

2. Natuurlijk licht

Zorg voor helder, natuurlijk licht zodat je gezicht goed in de foto’s uitkomt. Probeer bijvoorbeeld een groot raam op te zoeken als je binnen bent. Als je buiten bent kan je een plek in de schaduw met voldoende lichtinval kiezen. Zoals ervoor dat je nooit tegenlicht hebt, dan worden je foto’s niet mooi. En als je naar buiten gaat, moet je je natuurlijk wel houden aan de regels voor social distancing.

3. Camera

Als je de front-camera van je iPhone gebruikt, houd de iPhone dan op armlengte en probeer te spelen met verschillende hoeken. Kijk op z’n minst uit drie of vier verschillende hoeken, zodat je interessante shots krijgt. Voor de beste kwaliteit gebruik je natuurlijk de normale camera aan de achterkant van je iPhone. Kan je hem dan niet goed vasthouden? Zet hem dan op een tripod.

4. Model

Werk je met een model? Dan is het altijd goed om van tevoren af te spreken welke stijl foto’s je wil hebben. Zoek outfits uit die bij die stijl past en zorg ervoor dat het model ook verschillende poses aanneemt. Op die manier krijg je de beste foto’s en is het ook nog eens heel leuk om via FaceTime te fotograferen.

5. Attributen

Ben je thuis aan het fotograferen? Ga dan op zoek naar verschillende attributen die je in je FaceTime-shot meeneemt. Je kunt bijvoorbeeld planten, spiegels of meubels gebruiken. Ook is het altijd goed om verschillende hoeken te gebruiken voor je FaceTime-foto’s. De juiste achtergrond is natuurlijk ook erg belangrijk.

6. Filters

Gebruik iPhone-filters om wat contrast aan je FaceTime-foto’s te geven. Probeer lo-fi of een zwart/wit filter. Zo krijgen je foto’s meer dimensie een bepaalde uitstraling. Zwart/wit zorgt bijvoorbeeld voor een dramatische look.

7. Internet

Misschien wel het állerbelangrijkste voor mooie foto’s via FaceTime: een goede internetverbinding. Zonder goede internetverbinding loopt FaceTime vaak vast en loop je het risico dat je foto’s niet scherp worden. Zorg dus altijd voor een goede verbinding.

Reageer op artikel:
Met deze hacks maak je de allermooiste FaceTime-foto’s op je iPhone
Sluiten