admin
admin Love & Life 20 apr 2019

Volgens deze hack zou je binnen 2 minuten in slaap kunnen vallen

Je staat op, gaat naar school of je werk en je komt thuis. Dan ga je nog eventjes sporten en daarna moet je nog koken. Nadat je dat hebt gedaan vraagt je beste vriendin of je echt niet even één drankje wil doen. Vooruit. Aan het einde van de dag ben je kapot en wil je meteen slapen, maar dat lukt helaas niet altijd. Hopelijk vanaf nu wel.

Als je na een lange dag eindelijk in bed ligt blijven je open wagenwijd open staan. Heb jij weer. Gelukkig bestaat er een trucje waardoor je binnen twee minuten in slaap valt. Althans, dat is wat deze onderzoekers beweren.

Zo val je binnen twee minuten in slaap

Je hebt je slaap hard nodig maar het is niet te voorkomen dat je gedachten alle kanten op gaan zodra je in bed ligt. Echt niet fijn want je wilt morgen weer fris aan je nieuwe dag beginnen. Toch zou deze hack jou wel eens kunnen helpen met dat probleem. De techniek om in slaap te vallen wordt gebruikt door militairen zodat ze er zeker van zijn dat ze voldoende slaap pakken.

De methode werd uitgelegd in het boek ‘Relax and Win: Championship Performance’ en volgens auteur Lloyd Bud Winter slaagt 96 procent erin om binnen 120 seconden in slaap te vallen. Toch vereist het wel enige oefening want bij sommige mensen is de techniek pas werkzaam na weken oefenen.

Zo werkt de techniek

Ga er even lekker voor liggen want hier volgt de uitleg. Het begint bij je gezicht want alle spieren in je gezicht moeten ontspannen zijn (dus ook je tong). Laat je schouders zo diep als mogelijk zakken. Ontspan vervolgens om en om je armen (zowel je onder- als boven armen).

Adem diep uit en ontspan je borst voordat je je benen laat ontspannen. Begin bij je bovenbenen en focus je op dat gebied. Laat je benen van boven naar beneden volledig ontspannen. Als het goed is, is je lichaam nu volledig ontspannen. Wis al je gedachten en neem één van de volgende beelden in je hoofd:

– Stel je voor dat je op je rug in een kano ligt op een meer en je naar de blauwe lucht kijkt
– Stel je voor dat je in een warme zwarte fluwelen hangmat ligt in een pikdonkere kamer

Zeg nu 10 seconden lang in gedachten tegen jezelf: ‘niet nadenken, niet nadenken, niet nadenken.’

Het klinkt misschien een beetje apart maar het is absoluut de moeite waard om het eens te proberen. Wie weet is het voor jou wel een lifesaver.

Reageer op artikel:
Volgens deze hack zou je binnen 2 minuten in slaap kunnen vallen
Sluiten