Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Home & Interior 29 jan 2018

Kleine kamer? 6 hacks om het in een paleis om te toveren

Wonen in een studentenkamer of studio – alleen of met een huisgenootje – is een grote stap naar je volwassenheid. En hoe volwassen je je ook voelt, soms is het best een struggle. Het aantal vierkante meters is bijzonder klein. Zie daar maar eens iets moois van te maken! Maar hé, daar zijn wij voor. Met liefde delen wij 6 hacks die je kleine kamer sowieso in een paleis veranderen.

1. Kijk omhoog

‘Kijk omhoog, dat gaat me toch niet helpen om m’n kamer mooier te maken?’ Wel dus. Gebruik wandplanken om je kamer zo goed mogelijk te benutten. Zo creëer je de illusie dat je appartement groter is. Als het niet lukt om planken op te hangen, zou je ook LED-lampjes kunnen ophangen.

2. Gebruik een bedgordijn

Of je nu toe bent aan privacy of niet; met een gordijn voor je bed kan het nooit misgaan. Hiermee splits je je kamer op in een slaapgedeelte en je leefruimte. Je kamer lijkt het grootst wanneer je kiest voor een dun gordijn.

3. Optische illusies in je kleine kamer

Wil je je kamer er twee keer zo groot uit laten zien? Dit is de perfecte oplossing! Installeer een spiegel aan één kant van je kamer. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Tegenwoordig heb je allerlei toffe weerspiegelende muurstickers, die je voor een prikkie kan kopen (bijvoorbeeld bij een bouwmarkt of de Xenos).

Jonas Ingerstedt photography

4. Leg een kleed neer

Je denkt misschien dat een kleed een kamer kleiner doet lijken, maar niets is minder waar. Een kleed geeft juist meer textuur aan je kamer. Hierdoor krijg je een mooi contrast met de vloer en je meubels. Ga jij voor een simpele kleur, een Scandinavisch printje of juist helemaal anders? Het is aan jou!

5. Gebruik een (boeken)plank als kamerdeling

Kleine kamer of niet; je moet toch ergens je spullen kwijt. Een geniale opslag-hack hiervoor? Een boekenplank!

Kleine kamer
Better Homes & Gardens

6. Houd het minimalistisch

Less is more. Normaal houden we niet zo van deze quote, maar nu is het zeer toepasselijk. Als je het kleurenschema hetzelfde houdt, oogt je kamer rustig. Drie keer raden welke kleur het efficiëntst werkt…

Zo zie je maar weer, klein wonen is echt niet zo’n probleem.

Apartment Therapy

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kleine kamer? 6 hacks om het in een paleis om te toveren
Sluiten