Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 24 okt 2020

Veel aan je hoofd? Deze 5 hacks zorgen voor minder stress

Of je nu van baan verandert, gaat verhuizen of je overweldigd voelt door tientallen kleine dingen, stress is onvermijdelijk. It’s safe to say dat iedereen hier weleens last van heeft, maar te veel stress is ook niet goed voor je. Gelukkig bestaan er wel een aantal manieren om stress te verminderen. Wij hebben vijf hacks voor jou op een rijtje gezet.

Want stress is niet fijn.

Hacks voor minder stress

Er bestaat helaas geen wondermiddel om hélemaal van stress af te komen, maar er bestaan gelukkig wel een paar hacks. Als je merkt dat de stress je overneemt dan is het een goed idee om proberen te ontspannen. Makkelijker gezegd dan gedaan, we know. Daarom hebben wij een paar hacks voor jou op een rijtje.

1. Ruim een deel van je huis op

In plaats van op een Marie Kondo manier op te ruimen, kun je ook kiezen om een deel aan te pakken wat je het meeste stress geeft. Is het dat nét wat te volle keukenkastje of je badkamer dat veel te vol staat met oude verzorgingsproducten? Als het je iedere dag weer irriteert, is het de moeite waard om het op te ruimen. Zo voel je je ook weer productiever en voel heb je wat meer rust in je hoofd.

2. Frisse lucht

Een gezonde dosis frisse lucht doet wonderen voor jou én je productiviteit. In deze gekke tijd zitten we al meer binnen dan normaal, zeker als je thuis werkt. Probeer iedere dag een halfuur buiten te wandelen. Dit kan in de ochtend zijn, tijdens je lunchpauze of na het eten. Het maakt niet uit wanneer, zolang je maar even buiten bent.

3. Houd je to do list flexibel

Elke dag heb je weer veel te doen en voor je het weet is je to do-lijstje weer helemaal vol. Dit is juist de boosdoener voor een hectisch leven en je raakt er juist nog meer gestresst van. Probeer per dag maximaal drie taken te plannen. Je houdt dan meer ruimte over voor andere onverwachtse taken, zoals de boodschappen doen.

4. Word eerder wakker

Het is erg verleidelijk om iedere ochtend te snoozen, om vervolgens gehaast op te staan. Je begint de dag meteen al met stress en dat is niet de bedoeling. Het trucje om meer tijd te hebben op een dag is om simpelweg je wekker wat eerder te zetten. Aan een halfuur eerder heb je al genoeg. Je hebt dan tijd om rustig op te staan en je voor te bereiden voor de dag.

5. Zeg vaker nee

Nee zeggen kan soms erg moeilijk zijn, maar je hebt er niets aan om iets te doen waar je totaal geen zin of tijd voor hebt. Bovendien zorgt het ook voor extra stress. Het kan dat extra project op je werk zijn of een etentje waar je helemaal niet op staat te wachten. Nee leren zeggen is erg belangrijk en je geeft jezelf meer vrijheid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Veel aan je hoofd? Deze 5 hacks zorgen voor minder stress
Sluiten