Redactie
Redactie Gesponsord 30 apr 2020

Halleluja: dit is waarom pizza eten vanaf nu gezond is

Een gezonde levensstijl gaat eigenlijk altijd over dingen laten staan. Niet teveel chocola, minder snoepen, proberen die zak chips dicht te laten… Goed nieuws: pizza wordt voortaan jouw healthy pleasure.

Niks zo verleidelijk als na een lange dag werken een lekkere pizza de oven inschuiven. Beentjes omhoog en Netflix aan! Ook fijn: lekker die pizza op een borrelplank leggen en met een wijntje in de tuin verorberen. Maar ja, dat schuldgevoel achteraf…

Boordevol vezels en groente

Vanaf nu kun je dat gevoel opzijschuiven. Want zelfs je kant-en-klare pizza kan voortaan een perfecte bron van vezels, proteïne en groente zijn. En nee, dat gaat níet ten koste van de smaak. De pizza’s van Magioni (van oer-Hollandse bodem!) zijn namelijk uitgevonden met een missie: de wereld veroveren met gezonde pizza’s, zonder ook maar de kleinste concessie te doen aan smaak.

Die missie ging overigens niet over één nacht ijs. Een bodem die uit 100% groente bestaat, bleek bijvoorbeeld niet te doen (lees: niet lekker). Maar met een bodem van 40% groente werd -ie ongeveer 100 keer lekkerder. Bijkomend voordeel: deze groentepizza’s bevatten zo’n 30% minder koolhydraten en calorieën. Fast-food wordt fit-food, dus.

Kant-en-klaar: ultiem gemak

Magioni lanceert deze week vier hele fijne nieuwe kant-en-klare pizza’s waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Niet alleen vol groente, vezels en proteïne en laag in calorieën en vet, maar ze zijn ook nog eens allemaal vegetarisch. Dat laatste proef je overigens nauwelijks.

De Chick’n Pesto en de Pepp’roni Power zijn minstens zo lekker als een pizza met vlees – eigenlijk lekkerder, want somehow smaakt alles beter als je weet dat het gezond is. En de Margherita Master is een Margerita zoals je ‘m niet eerder proefde: puur van smaak met een lekker knapperige, dunne bodem. Ideaal voor de kids of om in punten te serveren bij de borrelhap!

Onze favoriet: de Pump’King Goat Cheese, met een bodem van pompoen met daarop tomatensaus, romige geitenkaas, pompoen en knapperige pompoenpitjes. Je weet niet wat je proeft… zo wordt elke dag pizzadag. Geen reden meer om het niet te doen!

Maak je eigen gezonde pizza

Vind je het lastig om aan je dagelijkse portie groente te komen? Je bent zeker niet de enige! Slechts 15% van de Nederlanders (bij kinderen nog minder!) krijgt dit voor elkaar. Wie had gedacht dat uitgerekend een pizza uitkomst zou bieden? In sommige verse pizzabodems zit al meer dan 90 gram groente verwerkt. En dan hebben we het dus alleen nog maar over de bodem: on top kun je natuurlijk helemaal losgaan met nóg meer groente. Smullen voor jong én oud, dus.

In samenwerking met Magioni

Reageer op artikel:
Halleluja: dit is waarom pizza eten vanaf nu gezond is
Sluiten