Vivian
Vivian Beauty 19 aug 2015

Handig! 16 concealertips die je móét weten

1. Foundation eerst. Smeer niet direct concealer op al je oneffenheden. Als je eerst je foundation aanbrengt, zul je merken dat veel plekjes al gecamoufleerd worden. Dus als je eerst concealer aanbrengt en daaroverheen nog foundation, dan gebruik je onnodig veel make-up. En zoals altijd geldt: less is more.

2. Gebruik foundation als concealer. Oh nee! Je hebt net een enorme pukkel en je concealer is op! Geen probleem! Pak je (vloeibare) foundation en stippel wat op het puistje. Laat het een klein beetje opdrogen en dep het daarna in de huid. Als je het te snel uitsmeert, wrijf je de foundation er alleen maar af en blijft je puistje nog zichtbaar.

3. Elke concealer heeft z’n eigen taak. Bij blauwe kringen onder de ogen kun je het beste een concealer gebruiken met een roze of perzik ondertint. Groene concealer camoufleert rode onzuiverheden. De huidkleurige concealer is juist weer bedoeld om je gezicht effen te maken. Doe eerst de groene of perziken concealer op en breng daarna de huidkleurige concealer aan.

4. Driehoeken in plaats van stippels of strepen. Maak met concealer een driehoek onder je ogen en vul deze lichtjes in. Vervolgens blend je de concealer met je vingers of met een kwastje. Door dit driehoekje te maken met een concealer die iets lichter is dan je huidskleur, zorg je ervoor dat je er instantly een stuk wakkerder uitziet.

5. Dep met je ringvinger. De huid onder de je ogen is erg dun en gevoelig. Je ringvinger geeft precies genoeg druk om deze dunne huid te beschermen.

6. Breng poeder aan over je concealer. Heb je een puistje dat maar niet te camoufleren is? Dep er dan wat concealer op en poeder het vervolgens af. Breng daarna nog een klein laagje concealer aan op het plekje en weg is ‘ie! Ook bij concealer onder je ogen is het goed om een laagje (lichtkleurige) poeder erover aan te brengen, om te zorgen dat de concealer niet gaat creasen.

7. Voor brighter eyes: gebruik een lichtere kleur concealer dan je huidkleur. Je kunt de concealer nog op andere plekken aanbrengen dan onder je ogen. Dep een beetje op het midden van je ooglid en onder je wenkbrauwen. Vergeet vooral niet het stukje tussen je binnenste ooghoek en je neus mee te nemen.

8. Geef je wenkbrauwen een lift, door een licht concealerpotlood te gebruiken op het wenkbrauwbot. Breng ook wat concealer aan boven je wenkbrauw en blend het met je vingers.

9. Gebruik concealer als primer. Dep een beetje concealer op je oogleden om te zorgen dat je oogschaduw beter blijft zitten en niet gaat creasen. Én zo hoef je geen oogschaduwbasis te kopen.

10. Vergeet die dure kwasten. Gebruik een wattenstaafje! Met een wattenstaafje kun je net genoeg druk zetten en kun je preciezer te werk gaan.

11. Tissues zijn je beste vriend. Je brengt vaak meer concealer aan dan nodig is. Vooral onder je ogen is dit het geval. Al dit extra product kan dan gaan ophopen en gaan creasen. Pak daarom eerst een dunne tissue (als hij te dik is haal dan de lagen uit elkaar) en dep deze lichtjes op de concealer om extra product weg te halen. Dit kun je ook doen na het aanbrengen van foundation. Zo wordt je look een stuk minder cakey en ziet het er natuurlijk uit.

12. Gebruik concealer om je winged eyeliner te perfectioneren. Als er íéts lastig is om mooi aan te brengen, dan is het wel vloeibare eyeliner. Heb je het eindelijk aan de rechterkant perfect, gaat het weer mis bij je linkeroog. Geen zorgen, je hoeft de eyeliner niet helemaal weg te halen en opnieuw aan te brengen. Doe een beetje concealer op een klein kwastje en haal dit langs je eyeliner, om je wing zo strak mogelijk te maken.

13. Laat je lippen groter lijken. Doe eerst je lipstick op. Omlijn vervolgens je lippen met een concealer die iets lichter is dan je huidkleur. Gebruik hiervoor een klein kwastje en ga hiermee zo strak mogelijk langs je lippen. Zo krijg je niet alleen de Kylie Jenner pouty look, het zorgt er ook nog eens voor dat je lippenstift niet gaat uitlopen. Een andere manier om je lippen groter te laten lijken is door wat lichte concealer aan te brengen op het middelste gedeelte van je lippen en dit vervolgens naar buiten toe te vervagen. Zo creëer je meer diepte in je lippen en lijken ze groter.

14. Contouren. Het enige wat je nodig hebt zijn twee kleuren concealers: eentje die twee tinten donkerder is dan jouw huidskleur en eentje die lichter is. Concealerpotloden zijn hierbij het handigst, omdat je hiermee het meeste controle hebt. Breng de lichte kleur aan op de plekken die je wilt accentueren. Vervolgens breng je de donkere kleur aan op de gebieden waar je een schaduweffect wilt creëren. Gebruik een bufferkwast om het geheel te blenden et voilà, je contour á la Kim Kardashian is compleet. Om het nog wat duidelijker te maken hebben we deze filmpjes voor jullie op een rijtje gezet.

15. Contour ook je sleutelbeen. Als je compleet all out wilt gaan, kun je ook je sleutelbeen contouren. En zelfs je borsten moeten er dan aan geloven.

16. Creëer je eigen tinted moisturizer. Perfect voor degenen die foundation te heavy vinden! Mix je concealer (een tint donkerder dan je huidkleur) met wat dagcrème, zodat je gezicht toch effen is zonder dat je het gevoel hebt dat je veel make-up draagt.

Reageer op artikel:
Handig! 16 concealertips die je móét weten
Sluiten