Bente De Bruin
Bente De Bruin Fashion 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Hangen of vouwen? Zo kun je je kleding het best opbergen

Ophangen
Blouses van zijde, 100% katoen, rayon, satijn en fluweel kun je het beste ophangen. Handig is om voor kledingstukken van zachte stoffen hangers met anti-slip randen te kopen, zodat je niet constant kleding hoeft op te rapen. Heb je tops met knoopjes, zorg dan dat in ieder geval de bovenste knoop dicht zit. Zo blijft de kraag het mooiste.

Nette broeken.Gebruik hiervoor hangers met clips of vouw ze dubbel over een hanger. Zorg dat je vouwt in de naden die al aanwezig zijn in je broek. Rokjes kun je het beste ook ophangen aan hangers met clips.

Jurken, jumpsuits, jassen en blazers hang je ook op. Onthoud dat je voor zwaardere items stevige hangers gebruikt, bijvoorbeeld van hout.

Vouwen
Sweaters kun je het beste opvouwen, zo behouden ze hun vorm het beste. Stoffen als wol en kasjmier rekken uit als ze worden opgehangen. Mocht je echt geen ruimte hebben om ze op te vouwen in de kast, hang ze dan dubbelgevouwen over het rechte deel van een hanger.

‘Zware’ broeken. Spijkerbroeken, leren broeken en andere broeken van stevig materiaal kun je ook gerust opvouwen. Deze stoffen zijn zo dik dat je niet bang hoeft te zijn voor kreukels.

Kledingstukken met veel decoraties. Heb je bijvoorbeeld een bijzonder jurkje met pailletten of steentjes? Deze kun je beter losjes opvouwen dan ophangen, omdat de zwaarte van het item de vorm aan een hanger weinig goeds zal doen.

T-shirts. Korte mouwen, lange mouwen: shirts zijn vaak van zo’n casual materiaal dat je ze prima op kunt vouwen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hangen of vouwen? Zo kun je je kleding het best opbergen
Sluiten