Trix Jacobs
Trix Jacobs Love & Life 27 dec 2018

Zo overleef je een potje hardlopen in de regen zonder verkouden te worden

Hardlopen is heerlijk als je je verstand op nul wil zetten en de deur uit wil gaan. Toch is het op het moment best lastig, aangezien het zonnetje ons in de steek laat en er regelmatig regen uit de lucht komt vallen. Gelukkig hoeft dat nog helemaal geen ramp te zijn.

Als je wil hardlopen in deze tijd van het jaar is dat een groot dilemma. Je kan natuurlijk Buienrader inschakelen en zorgen dat je tussen de buien door even een stukje gaat rennen, maar je kan ook lekker rebels in de regen naar buiten gaan. Je moet misschien wel wat maatregelen nemen, maar die vallen enorm mee.

hardlopen regen
Speltip 1: doe vooral niet wat dit meisje doet. Getty Images

Zorg goed voor jezelf

Verkouden zijn is een van de vervelendste dingen ever. Alles kost meer moeite, je moet 32 pakken zakdoekjes inslaan en je wordt bijna verslaafd aan neusspray. Het is geen pretje dus. Even hardlopen in de regen klinkt dan ook niet echt uitnodigend als je een verkoudheid wil vermijden. Volgens de Amerikaanse personal trainer Logan Dube kan dat eigenlijk geen kwaad: “Getting sick is more likely a combination of factors like high or chronic stress, poor nutrition, not enough sleep or recovery time, and exposure to bacteria/viruses.” Het gaat er vooral om dat je je immuunsysteem goed onderhoudt. Denk dus aan genoeg slaapuurtjes en aan voldoende vitamines. Ook het wassen van je handen is belangrijk, zo voorkom je dat je snel bacteriën overdraagt. Als je dus goed op je gezondheid let, ligt een verkoudheid minder snel op de loer.

De perfecte outfit

Een goede outfit mag natuurlijk ook niet ontbreken als je een stortbui gaat trotseren. Denk bijvoorbeeld aan goede schoenen, je wil namelijk niet op je plaat gaan. Ga voor schoenen met een rubberen zool, deze hebben meer grip en voorkomen dat jij de stoeptegels van dichtbij ziet. Het is ook een pluspunt als de schoenen waterdicht zijn. Er is namelijk niks erger dan koude, natte sokken aan je voeten. Daarnaast wil je het ook lekker warm hebben. Een waterdicht vest biedt vaak de uitkomst om je warm te houden. Mocht je op zoek zijn naar iets wat lichter is, is een – komt ‘ie –  vuilniszak de reddende engel. Een vuilniszak zorgt ervoor dat je lekker droog blijft, maar het is ook heel licht. Het enige wat je hoeft te doen, is het maken van de gaten voor je hoofd en armen. Echt fashionable is het niet, maar dat zien we even door de vingers. Om de look af te maken mag een goede bril natuurlijk niet ontbreken. De bril voorkomt dat de regen in je ogen terechtkomt, zodat je lekker onbezorgd een stukje kan rennen.

Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je met een kater sport

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Elite Daily

Reageer op artikel:
Zo overleef je een potje hardlopen in de regen zonder verkouden te worden
Sluiten