Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 21 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om je haren te krullen zonder hitte te gebruiken

Dat hitte op je haar – door bijvoorbeeld je haar te stijlen of te krullen – schadelijk is en zorgt voor slijtage, is nothing new. Des te fijner als je hetzelfde resultaat kunt bereiken zónder hitte te gebruiken.

That’s where we come in. Je kunt namelijk heel makkelijk je haren krullen zonder een krultang, dus zonder hitte te gebruiken. Hier lees je vijf methoden hoe je dat kunt doen.

Haren krullen zonder hitte

Als je je haren (veel) gaat stijlen, krullen of föhnen, kan de buitenste laag van je haar beschadigd raken. Fijn dus, als je je haar ook kunt omtoveren tot een bos vol krullen zonder hitte te gebruiken. Gelukkig kan dat al heel makkelijk. Voor sommige manieren heb je alleen maar een sok of wc-papier nodig. No joke. Dit zijn vijf manieren om je haren te krullen zonder hitte te gebruiken.

1. Sok

Een item dat je kunt gebruiken om krullen mee te maken en wat je sowieso in huis hebt, is een sok. Je maakt krullen met een sok door hem op te rollen van buiten naar binnen zodat je een rondje hebt. Maak vervolgens een hoge staart bovenop je hoofd, vouw de sok om je staart en houdt het vervolgens bij het einde van je haar. Dan moet je je haar in tweeën delen. Rol vervolgens de sok naar boven zodat het haar helemaal rondom de sok komt te zitten. Ben je helemaal weer helemaal boven? Zet het dan op je hoofd vast en slaap er een nachtje mee. Voilà, de volgende dag ben je een krullenbol.

2. Vlechtjes

De meest bekende manier – die je misschien nog wel van vroeger kent – zijn vlechtjes. Ideaal als je een grote bos met krullen wil creëren. Het kost even wat tijd, aangezien je heel veel kleine vlechtjes moet maken, maar het resultaat is het waard. Je kunt deze manier het beste doen op (licht) vochtig haar. Zorg ervoor dat je haar niet te nat is, anders heb je kans dat het de volgende dag nog steeds nat is. Slaap er een nachtje mee en de volgende dag heb je krullen.

3. Wc-papier

Nog chiller als je no-heat krullen kunt maken met iets wat je in huis hebt liggen, zoals de methode met de sok. Maar het kan met veel meer items in huis. Je kunt je haren namelijk krullen met – jawel – wc-papier. Je pakt een velletje toiletpapier, wikkelt je haar eromheen, knoopt de twee uiteindes aan elkaar en that’s it. Laat het een paar uur zitten óf slaap ermee, en je zult zien dat je met iets simpels als wc-papier krullen kunt maken. Deze truc werkt ook met babydoekjes. Omdat babydoekjes al vochtig zijn, schijn je daar nog strakkere krullen van te krijgen.

4. Haarband of sjaaltje

Met een haarband, bandana of sjaaltje kun je ook makkelijk krullen maken. Verdeel je haar eerst in verscillende lokken. Deze lokken wikkel je vervolgens om de haarband heen en zet je vast met speldjes. Hoe strakker je de lokken om je haarband doet, hoe strakker de krul wordt. Laat je haar minstens zo’n vijf tot zeven uur zitten voor het beste resultaat.

5. Kleine knotjes

Benieuwd hoe Beyoncé-achtige krullen bij je staan? Test het uit met deze manier om krullen te maken zonder hitte. Verdeel je haar in plukjes en maak hier kleine knotjes van. Zet deze vast met schuifjes of haarelastiekjes. Hoe meer knotjes je maakt, hoe fijner de krullen worden. Als je het een nachtje laat zitten, wordt het resultaat het mooist. Spoiler: heel lekker ga je er niet van slapen, maar het is het wel waard.

Psst, altijd al willen weten hoe je kunt zorgen dat die vervelende, kleine babyhaartjes bij je haarlijn niet afbreken? Hier lees je het.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 manieren om je haren te krullen zonder hitte te gebruiken
Sluiten