Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Met je haren in een staart slapen zou dé oplossing zijn tegen puistjes

Er zijn een paar dingen die hemels zijn na een lange dag. Denk aan je strakke spijkerbroek omruilen voor je trainingsbroek en de haren in je strakke staart losgooien. Maar als je last hebt van acne, dan is dat laatste misschien niet zo’n goed idee.

Slapen zonder staart

Veel meiden gooien aan het einde van de dag hun haren los, want dat voelt natuurlijk veel fijner dan een staart. Toch is het mogelijk dat je meer last hebt van acne omdat je met je haren los slaapt. Dermatologe Dendy Engelman zegt dat slapen met los haar de reden kan zijn voor vervelende puistjes op je gezicht. Ze zegt: “Hair acts like a magnet for dirt and pollution. When you sleep, your hair can rub on your face and bedding, making you more susceptible to breakouts.”

Niet hormonaal

We weten dat puistjes op je kin vaak hormonaal zijn. Maar als je ook last hebt van mysterieuze puistjes op gekke plekken, zoals je wang of je nek, bestaat de kans dus dat dit komt door je haren. Je haren zijn gewoon nasty.

Naast dat je haar van zichzelf al viezig is, produceert je hoofdhuid ook talg. Jep, dat spul dat ook voor verstopte poriën zorgt. Ondanks dat het goed is voor je haren om het zo min mogelijk te wassen, zorgt dit er wel voor dat het talg van je hoofdhuid naar je haren zelf kan gaan. Als je dus vervolgens op je haar ligt ‘s nachts, komt het ook op je gezicht.

Douchen voor het slapen

Je hoeft natuurlijk niet meteen met een mega strakke, hoge staart te gaan slapen nu, want dat gaat je nachtrust waarschijnlijk niet veel goeds doen. Een losse vlecht is ook een goede manier om je haren uit je gezicht te halen. Dendy zegt: “Before going to sleep, I recommend pulling hair into a loose braid or ponytail. Secure that with a scrunchie, which are my favorite because they are gentle on the hair.” Op die manier beschadig je je haren ook niet.

Mocht je nu echt niet met je haren vast willen slapen, geen paniek. Een andere oplossing is om er een gewoonte van te maken ‘s avonds je haren te wassen in plaats van in de ochtend. En nee, dat hoef je natuurlijk niet elke avond te doen want dat is funest voor je haren.

Dit vind je ook leuk om te lezen: Wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Well and Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met je haren in een staart slapen zou dé oplossing zijn tegen puistjes
Sluiten