Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 13 mei 2019

Prins Harry en Meghan Markle hebben wettelijk geen voogdij over Archie en dit is waarom

Precies een week geleden kregen we het heugelijke nieuws: de royal baby is eindelijk onder ons. Meghan Markle en Prins Harry straalden als kersverse ouders van lieve baby Archie op deze foto’s. Gek genoeg hebben de twee wettelijk geen voogdij over de baby en dit is waarom.

Aan het krijgen van een royal baby zitten voor Meghan en Harry een aantal haken en ogen. We schreven al eerder over het feit dat Archie niet de titel ‘prins’ krijgt, maar ‘Earl of Dumbarton’. Dit heeft alles te maken met een eeuwenoude Engelse wet. Net als het feit dat Meghan en Harry nu wettelijk geen voogdij over Archie hebben.

Waarom Meghan Markle en Prins Harry wettelijk geen voogdij hebben over royal baby Archie

In Engeland (en veel andere landen) gelden voor het Koningshuis andere regels dan voor het volk. Ooit in een ver verleden heeft Koning George I een interessante wet in het leven geroepen. George had namelijk niet zo’n beste relatie met zijn zoon George II, maar wilde wel graag zijn kleinkinderen zien. En wat doe je dan als je koning bent? Juist, dan verzin je gewoon een wet die jou op dat moment wel lekker uitkomt. De beste man besliste dus dat alle minderjarige kinderen van het Engelse Koningshuis onder de wettelijke voogdij vallen van de regerende vorst. Hierdoor had George I de voogdij over zijn kleinkinderen en deze traditie is altijd in stand gehouden.

Je voelt ‘m dus al aankomen, niet Harry en Meghan, maar Queen Elizabeth heeft wettelijk de voogdij over royal baby Archie. En niet zo’n beetje ook, want de gehele beslissingsbevoegdheid ligt bij de koningin. Dat betekent dat waneer Harry en Meghan op vakantie willen met Archie, ze toestemming moeten vragen aan de koningin. Gelukkig is Elizabeth niet de moeilijkste; ze dringt zelden haar mening op. Voor de kinderen van William en Kate geldt hetzelfde. Ook over George, Charlotte en Louis heeft de koningin de wettelijke voogdij. Waneer Queen Liz’ komt te overlijden wordt de voogdij van alle minderjarige kleinkinderen overgedragen aan Prins Charles, de troonopvolger.

AD

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Prins Harry en Meghan Markle hebben wettelijk geen voogdij over Archie en dit is waarom
Sluiten