Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 19 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Kippenvel gegarandeed: hier kijk je de Harry Potter-films mét live orkest

Wij zijn en blijven eeuwig fan van de Harry Potter-filmreeks. Het magische verhaal, bedacht door J.K Rowling eind jaren 90 is favoriet van velen en het verveelt eigenlijk nooit. Heb je de films nog nooit gezien? Dan is dít je teken om ze eindelijk te gaan kijken. Heb je ze wel al gezien? Dan is deze koude winterperiode de perfecte tijd om ze nogmaals te bewonderen. Ben je een echte fan, dan hebben we een goede tip voor je. Het Rotterdam Philharmonisch Orkest organiseert Harry Potter-concerten (ja echt!) en eind januari spelen ze Harry Potter and the Half-Blood Prince. Je kijkt de film en het orkest speelt de muziek. Een prachtige ervaring, kippenvel gegarandeerd. Helaas is dit concert uitverkocht, maar niet getreurd: eind november wordt het volgende deel getoond.

We zijn er vroeg bij, maar de kaarten gaan dan ook snel. Dus lees snel verder!

Harry Potter in Concert bij het Rotterdam Philharmonisch Orkest

De iconische filmmuziek van Alexandre Desplat wordt gespeeld door het Rotterdam Philharmonisch Orkest, onder leiding van dirigent Justin Freer. Heb je een kleine samenvatting nodig van deze film? No worries, komt ‘ie.

Het laatste jaar op Hogwarts is aangebroken in deel één van de epische finale Harry Potter and the Deathly Hallows™ in Concert. Ervaar het einde van deze magische filmserie opnieuw terwijl Harry en zijn vrienden zich haasten om Voldemort voor de laatste keer onder ogen te zien. De strijd om Hogwarts is extra intens en emotioneel door het live muziekspel.. helemaal voor de fans onder ons.

De voorstelling duurt in totaal drie uur en 80 tot 85(!) musici spelen in het orkest om het publiek de mooiste ervaring te geven. Het concert wordt in november 2023 vier keer gespeeld, verdeeld over vier avonden. Wil je bij Harry Potter and the Deathly Hallows in Concert zijn? De kaartverkoop is al gestart dus be quick.

De eerste beelden van de Harry Potter-special met originele cast zijn hier en die wil je zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.