Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 18 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Fans en andere celebrities komen op voor Harry Styles na kritiek op zijn Vogue-cover

Dat Harry Styles met wat British Fashion awards én een knappe kop op zak een heus mode-icoon is, is inmiddels wel duidelijk. Hij draagt waar-ie zelf zin in heeft, zoals het zou horen. Niet gek dus, dat de Amerikaanse Vogue ervoor koos om Harry Styles op de cover te zetten, in een jurk, als eerste solo-man ooit.

Waar wij dan vooral denken dat het supertof is, kreeg hij ook bakken vol kritiek over zich heen. Van vreemden op Twitter tot Britse politici: iedereen vindt er wat van. Gelukkig kwamen veel fans en andere celebrities op voor Harry Styles.

Harry Styles op cover van Vogue

Voor het eerst in 127 jaar – besef – staat er een man in zijn eentje op de cover van de Amerikaanse Vogue. En áls je daar al op komt te staan, doe je dat natuurlijk wel met een amazing look. Harry Styles staat bekend om zijn gevoel voor mode, en heeft al vaker aangegeven (én bewezen) dat hij een androgyne look kan rocken. Geen verrassing dat hij in een jurk ging poseren voor de cover.

Over zijn manier van kleden zegt hij in het bijbehorend interview: “There’s so much joy to be had in playing with clothes. I’ve never thought too much about what it means—it just becomes this extended part of creating something.”

Kritiek

Tof, zou je denken. Toch zijn er ook mensen die anders kijken naar dit beeld van Harry Styles. De Amerikaanse conservatieve politica Candace Owens kon het niet laten om op Twitter haar kritiek te delen. “There is no society that can survive without strong men. The East knows this. In the west, the steady feminization of our men at the same time that Marxism is being taught to our children is not a coincidence. It is an outright attack. Bring back manly men.

Het erge is dat ze ook nog eens veel bijval kreeg ónder haar belachelijke tweet. Nadat ze trending werd, besloot ze nog een keer duidelijk te maken wat ze nou eigenlijk bedoelde.

Tegenstand

Gelukkig kreeg de politica ook veel tegenstand, van fans, maar ook van collega-celebrities. De Britse actrice en acitivist Jameela Jamil tweette dat zij juist vindt dat Harry Styles mannelijk is, omdat mannelijk zijn betekent dat je bent wat je wil zijn. Go Jameela.

Meer over Harry Styles:

  • Billie Eilish speelt samen met Harry Styles een rol in miniserie van Gucci
  • Harry Styles liet een briefje achter bij een fan na autopech voor haar huis
  • Kijk en geniet – Het kapsel van Harry Styles door de jaren heen
  • Reageer op artikel:
    Fans en andere celebrities komen op voor Harry Styles na kritiek op zijn Vogue-cover
    Sluiten