Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Post 8 mei 2020

Celebrities vertellen over LSD-trips en andere psychedelica in deze nieuwe Netflix-serie

Netflix is de laatste tijd hard aan de weg aan het timmeren met intrigerende documentaires. Op 11 mei komt daar een opvallende nieuwe titel bij: Have a Good Trip. De streamingdienst duikt in de fascinerende wereld van psychedelische drugs.

En dat willen wij natuurlijk maar wat graag zien, want ook aardig wat celebrities doen hun verhaal in de documentaire.

Netflix komt met Have a Good Trip

In Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics komt alles over psychedelische drugs naar voren. Dat gebeurt aan de hand van persoonlijke verhalen van onder andere beroemde acteurs, uitgebeeld door de acteurs zelf of met behulp van trippy animaties. Op een manier die (bijna) de werking van de drugs zelf moet benaderen.

In de eerste volledige trailer zien we al een aantal grote namen voorbij komen: onder andere Adam Scott, Sarah Silverman, Nick Offerman, A$AP Rocky, Ben Stiller, Sting en Rob Corddry delen hun bizarre verhalen. De documentaire gaat ook in op de wetenschap achter psychedelische drugs, de effecten ervan, maar ook de nadelen en de impact op popcultuur. Kunnen we depressies behandelen met psychedelica, en zou de medische wetenschap psychedelica moeten omarmen? Of is het toch verslavend en zouden ze overal verboden moeten worden? Kunnen bomen praten? Het wordt allemaal beantwoordt in de documentaire.

Bekende mensen

Een lekker brede insteek dus, al lijkt Netflix zich vooral te focussen op bizarre verhalen van bekende mensen: “The true stories you don’t know. From the people you do.” Have a Good Trip is geschreven door schrijver, regisseur en producent Donick Cary. Hij heeft onder andere jaren geschreven voor The Simpsons, Parks and Recreation en Silicon Valley. Je kunt dus behalve bizarre verhalen ook een hoop humor verwachten in de documentaire.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics staat vanaf 11 mei op Netflix.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Celebrities vertellen over LSD-trips en andere psychedelica in deze nieuwe Netflix-serie
Sluiten