Alex Ebbers
Alex Ebbers Post 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

10 jaar later – Deze 5 Heath Ledger-films moet je gezien hebben

Deze maand (22 januari) het is alweer tien jaar terug dat de legendarische acteur Heath Ledger plotseling overleed. De toen 28-jarige acteur had net de opnames van The Dark Knight afgerond, waarin hij de rol van The Joker vertolkte.

Nu het alweer een decennium geleden is dat Heath Ledger overleed, blikken we graag even terug op vijf van zijn films waar we geen genoeg van kunnen krijgen.

10 Things I Hate About You

Misschien heb je deze film net zoals wij al tig keer gezien, maar nog een keertje extra kan ècht geen kwaad. Hoewel de film zo zoetsappig is als ‘t maar kan, zwijmelen wij toch elke keer weer weg. Kan je het ons echt kwalijk nemen? Kijk dan hoe cute Heath Ledger eruitzag.

A Knight’s Tale

In A Knight’s Tale gooit Ledger al zijn charmes in de strijd. In het liefdesverhaal vecht hij zich een weg naar het hart van zijn ware liefde. En nog een pluspunt: deze staat gewoon op Netflix!

The Dark Knight

Voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight won Ledger een Oscar voor beste mannelijke bijrol. En dat mag ook wel; hij vertolkt de rol van de mentaal gestoorde Joker ge-wel-dig. De film zit vol fantastische scènes waarbij je geheid op het puntje van je stoel zit.

The Patriot

In The Patriot speelt Heath Ledger de oudste zoon in een familie die deelneemt aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd. Je moet wel van oorlogsfilms houden, anders zit je drie uur lang alleen maar naar Ledgers looks te staren.

Brokeback Mountain

Deze film over een verboden liefde tussen twee mannen doet geheid je hart smelten. Heath Ledger en Jake Gyllenhaal (come on, wat willen we nog meer?) spelen op een prachtige manier de rol van twee mannen die verliefd op elkaar worden, zonder dat hun omgeving daar ook maar iets te weten van mag komen.

Nog meer filminspiratie nodig? Dan vind je hier 25 films die je gezien moet hebben voor je vijfentwintigste.

Verily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 jaar later – Deze 5 Heath Ledger-films moet je gezien hebben
Sluiten