Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 21 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb je Berlijn en Parijs wel gezien? 10 alternatieve stedentrips in Europa

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, het is altijd een goed idee om weer een stedentrip te boeken zodat je iets hebt om naar uit te kijken.

Alternatieve stedentrips binnen Europa

Natuurlijk blijven steden als Berlijn, Londen, Barcelona en Parijs altijd leuk om heen te gaan, maar mocht je eens iets anders willen zien van Europa, dan zijn deze 10 alternatieve stedentrips misschien wel iets voor jou.

1. Tallinn in Estland

De historische hoofdstad van Estland ligt aan de Baltische zee en is een goede keuze voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven tijdens hun vakantie.

2. Dresden in Duitsland

Deze stad in het oosten van Duitsland is een goed alternatief voor Berlijn of Praag. De wat kleinere stad is na de Tweede Wereldoorlog langzaam herbouwd en biedt een hele hoop mooie parken en historische plaatsen om te bezoeken.

3. Boekarest in Roemenië

De hippe Roemeense hoofdstad ligt wat verder weg, maar is de trip meer dan waard door haar levendige sfeer en historie. Je kunt Boekarest het best bezoeken in de herfst, wanneer het er niet zo ernstig heet meer is. Ook fijn: eten, drinken en uitgaan zijn er erg betaalbaar.

4. Graz in Oostenrijk

Als je Wenen al hebt gezien is deze tweede grootste stad in Oostenrijk een goede keus. Ook hier is de historische sfeer volop aanwezig wanneer je door de straten wandelt, of één van de gezellige marktjes bezoekt.

5. Tbilisi in Georgië

Misschien is Georgië niet de eerste bestemming die in je opkomt wanneer je je stedentrip aan het plannen bent, maar haar hoofdstad is zeker leuk om geweest te zijn. Doordat het land geregeerd werd door de Russen en Perzen zijn er veel historische plaatsen. De stad staat verder bekend om de vele wijnbars, die ook een bezoekje waard zijn.

6. Saint-Paul-de-Vence in Frankrijk

Dit middeleeuwse stadje dat omringd is door een muur, ligt hoog op een heuvel in de Franse Riviera. Je kunt er heerlijk wijn drinken terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. De hotels zijn er doorgaans wel wat prijziger, maar er zijn ook leuke budget opties.

7. Göteborg in Zweden

In deze kleurrijke, levendige stad kun je een hele hoop attracties bezoeken. Je kunt er ook goed koffie drinken én shoppen. Ideaal voor wie eens wat anders wil zien dan Stockholm.

8. Riga in Letland

Deze Instagram-worthy stad wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd en ligt aan de Baltische zee. In de stad vind je mooie art nouveau architectuur, oude houten gebouwen en een Middeleeuwse binnenstad. Een bezoekje vol cultuur, dus.

9. Portofino in Italië

Dit vissersdorpje ligt aan de Italiaanse Riviera en staat bekend om haar kleurrijke huisjes, kliffen en mooie uitzichten op zee. Je zou een auto kunnen huren om langs de kust te rijden en andere kleine dorpjes te bezichtigen. Vergeet in ieder geval zeker niet om veel te veel van de Italiaanse keuken te genieten.

10. Lagos in Portugal

Om de drukte van Lissabon te vermijden kun je deze prachtige stad mét strand bezoeken aan de Atlantische Oceaan. Prima keus als je nog wat zonnestraaltjes wilt pakken.

Refinery 29

Reageer op artikel:
Heb je Berlijn en Parijs wel gezien? 10 alternatieve stedentrips in Europa
Sluiten