Bente De Bruin
Bente De Bruin Beauty 15 nov 2017

Heb jij het? Er bestaat dus zoiets als een unibrow-gen

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers van het University College of London en bestaat uit een analyse van het DNA van meer dan 6300 mensen in Latijns-Amerika. In hun DNA werd gezocht naar kenmerken van verschillende soorten haar. Denk aan dik of dun haar, krullend of stijl haar en haar dat grijs wordt.

Naast allerlei ontdekkingen wat betreft snel kalend of grijs haar, bleek er ook een daadwerkelijk unibrow-gen te zijn. Het is in jouw DNA vastgelegd of je een doorlopende wenkbrauw krijgt of niet. Toch zit er zeker een positieve kant aan het bezitten van dit gen, want de kans is daardoor ook groot dat je mooie, volle wenkbrauwen hebt. Moet je alleen iets vaker epileren.

Dit is het eerste onderzoek omtrent de genetica die zorgen voor de verschillende soorten (gezichts)haar. In de toekomst zou dit kunnen betekenen dat er een oplossing bedacht kan worden voor bijvoorbeeld een unibrow én grijs haar, maar dat is nog even afwachten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Heb jij het? Er bestaat dus zoiets als een unibrow-gen
Sluiten