Cheers – 3x heerlijke cocktails die niet mogen ontbreken tijdens de feestdagen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fcocktails-feestdagen.jpg)
It’s the most wonderful time of the year. Of het nou kerst of nieuwjaar is, een leuke en lekkere cocktail past er altijd wel bij. Dit jaar laten we de champagne vooral lekker koud staan en genieten we tijdens het thuisdiner van drie simpele, maar bovenal feestelijke cocktails.
Ga je voor de kerstdagen voor een bruisende Fino sherry of meer een spannende Salted Caramel Espresso Martini? It’s up to you.
Cocktails voor de feestdagen
Wie Kerst zegt, plakt daar vanzelfsprekend het woord traditie aan vast. Maar dit jaar even niet. Want 2020 is het jaar waarin alles net even iets anders verloopt dan normaal en waarin we creatieve bronnen aanboren waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden.
Deze drie cocktails bevatten één unit alcohol wat gelijk staat aan één standaard glas bier of wijn. Dat maakt ze lichter dan een ‘standaard’ cocktail en dus zijn ze ideaal om mee te dineren. Proost!
1. Voorgerecht: Underneath the Mistletoe
Glas: flute
Methode: shake/finestrain
Dit heb je nodig
- 50 ml Fino Sherry
- 30 ml frambozen/cava reductie
- 15 ml citroensap
- Bruisend mineraalwater
- Munttakje
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en schud goed. Schenk het geheel daarna – als je er een in huis hebt via een finestrainer – in een flute. Garneer met een munttakje.
Bereidingswijze frambozen/cava reductie:
Breng 300ml cava/prosecco, 100gr suiker en 10 frambozen aan de kook totdat het tot de helft is gereduceerd en laat het afkoelen. Wat overblijft, kun je later nog eens gebruiken voor misschien nog een cocktail.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fimage002.png)
2. Het hoofdgerecht: A Dutch Delight
Glas: longdrinkglas
Methode: shake
Dit heb je nodig
- 30 ml Warninks Advocaat
- 60 ml sinaasappelsap
- 15 ml Rode Port
- Kaneelpoeder
Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten toe aan een shaker met ijs en shake goed. Schenk daarna de hele inhoud in een londrinkglas. Decoreer de cocktail en strooi met kaneelpoeder.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fimage003.png)
3. Het nagerecht: Salted Caramel Espresso Martini
Glas: cocktailglas
Methode: shake
Dit heb je nodig
- 20 ml Vodka
- 20 ml Baileys Salted Caramel
- 30 ml Espresso
- koffiebonen
Bereidingswijze:
Vul de shaker met alle ingrediënten en voeg ijsklontjes toe; Shake 10 seconden heel hard. Schenk direct, zonder ijs, uit in een cocktailglas. Garneer de cocktail met 3 koffieboontjes.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fimage004.png)
Lees ook: 7x lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes voor de kerstdagen