Anne-Margreet
Anne-Margreet Beauty 15 jan 2016

Heftig: dit is de reden dat we niet meer zonder onze lippenbalsem kunnen

Hoewel je niet lichamelijk verslaafd kunt raken aan de ingrediënten van lippenbalsem, heeft dit product wel degelijk een psychologisch verslavende werking. Het gebruik van lippenbalsem is namelijk slechts een tijdelijke oplossing.

De onderste laag van de huid produceert automatisch nieuwe huidcellen. Wanneer andere huidlagen afsterven en uitdrogen, komt hier meteen een nieuwe laag hiervoor in de plaats. Lippenbalsem brengt het systeem dat er voor zorgt dat dit automatisch gebeurt in de war. Het resultaat hiervan is dat de huid, nadat de lippenbalsem is uitgewerkt, niet genoeg tijd heeft om de huidcellen weer aan te vullen. Hierdoor heb je een nieuwe laag lippenbalsem nodig om de huid gehydrateerd te houden en zo blijf je aan de gang. Daarnaast is het ook nog vaak zo dat lippenbalsem ingrediënten bevat die de huid irriteren.

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om je lippen gehydrateerd te houden waarvoor je geen lippenbalsem nodig hebt. Ten eerste kun je je lippen het beste niet aflikken. Speeksel verdampt snel en droogt je lippen nog verder uit. Hele droge lucht kan er voor zorgen dat je lippen sneller barsten dan normaal, wat vaak resulteert in pijnlijke kloofjes. Zet een bakje water op de verwarming om de lucht vochtiger te houden. Drink daarnaast voldoende water en kies voor een lippenbalsem op basis van vaseline of bijenwas met een SPF. Gebruik tenslotte alleen lippenbalsem als je lippen écht uitgedroogd en gebarsten zijn. Normaal gesproken hebben lippen namelijk helemaal geen extra verzorging nodig.

Denk de volgende keer dus twee keer na voordat je naar je lippenbalsem grijpt en smeer met mate. En als je helemaal geen last hebt van schrale lippen, dan kun je de lippenbalsem maar beter in zijn geheel laten staan.

Heb jij hier ook altijd last van? Dit super simpele trucje zorgt ervoor dat jouw lippenstift nooit meer afgeeft op glazen:

Reageer op artikel:
Heftig: dit is de reden dat we niet meer zonder onze lippenbalsem kunnen
Sluiten